Alexandru Rafila regretă că starea de alertă a fost ridicată: „Ne aşteptăm la un trend ascendent al infectărilor cu COVID”

,
Covid

Alexandru Rafila regretă că starea de alertă a fost ridicată: „Ne aşteptăm la un trend ascendent al infectărilor cu COVID”

[Sursa foto: Twitter]

Alexandru Rafila susține că eliminarea restricțiilor „depăşeşte competenţa şi puterea Ministerului Sănătăţii”. Chiar dacă războiul dintre Rusia și Ucraina este în atenția tuturor de peste trei săptămâni, asta nu înseamnă că virusul COVID-19 a dispărut. Din păcate, oamenii se infectează în continuare în număr mare.


In articol:

Autoritățile din România atenționează cu privire la numărul de cazuri de COVID-19 din țară, după o perioadă în care acestea prezentau o scădere. În cursul zilei de marți, Alexandru Rafila a explicat de ce România ar trebui să fie pregătită pentru reintroducerea restricțiilor. 

Ridicarea stării de alertă a făcut doar rău în România

Covid

Ridicarea stării de alertă a făcut doar rău în România

[Sursa foto: Twitter]

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că reintroducerea unor noi restricții nu ține de Ministerul Sănătății, dar recomandările legate de prevenția și respectarea regulilor poate fi, totuși, făcută.

Citeste si: Bilanț coronavirus 23 martie 2022: Numărul cazurilor noi scade! Și decesele sunt în scădere

„Instaurarea unor restricţii depăşeşte competenţa şi puterea Ministerului Sănătăţii. Noi ne referim la partea profesională, care ţine de asigurarea diagnosticului, evaluării, tratamentului şi informării regulate a populaţiei. Avem în fiecare zi un buletin informativ cu foarte multe amănunte. Toată lumea poate să înţeleagă, să vadă care este evoluţia. Continuăm într-un mod constructiv să recomandăm oamenilor atunci când se află în zone închise, aglomerate, în autobuze şi alte mijloace de transport să încerce să folosească masca, să fie distanţaţi atunci când pot şi să se spele pe mâini. Nu cred că sunt restricţii, sunt pur şi simplu elemente de siguranţă individuală”, a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: Valul 6 al pandemiei de Covid, așteptat în România?! Anunțul făcut de Adrian Marinescu

Alexandru Rafila regretă că au fost eliminate restricțiile și roagă românii să se protejeze în continuare. Ministrul Sănătății crede că este mult mai posibil ca regulile sanitare să fie respectate fără obligații impuse de către stat.

Rafila nu a dat un răspuns concret despre reintroducerea anumitor restricții, dar a anunțat că o eliminare treptată a restricțiilor ar fi putut să evite escaladarea cazurilor de COVID-19.

„Eu nu exclud nimic, dar având în vedere că propunerea noastră de ridicare etapizată a acestor restricţii ar fi controlat poate mai bine numărul de cazuri, şi nu mă refer la restricţii propriu-zise, ci pur şi simplu la utilizarea măştii în spaţiile interioare şi mijloacele de transport în comun, astea erau practic toate restricţiile la care ne refeream noi, cred că ar fi fost un lucru bun, pentru că ar fi încetinit transmiterea. Noi acum de aflăm din nou la o rată de reproducere a infecţiei în jur de unu şi probabil să depăşim şi această cifră de unu, deci ne aşteptăm la un trend ascendent. (…) Important e să ţinem sub control, încât această creştere să nu devină îngrijorătoare”, a încheiat Alexandru Rafila.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Prima ţară care reintroduce obligativitatea purtării măștii. Ministrul Sănătăţii: "Nu-mi place să fac asta"

Voldomir Zelenski, ieșire furtunoasă: 'Vladimir Putin se teme de moarte!' / 'Nu există un embargo total asupra aprovizionării cu energie'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Valul 6 al pandemiei de Covid, așteptat în România?! Anunțul făcut de Adrian Marinescu

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies