Care sunt cele mai scumpe universități din București și cât costă un an de studii acolo

Webeditor: Denisa Avram
Actualizat: 28 mai 2021, 11:50
Care sunt taxele impuse de Universitatile din Bucuresti

Taxele de școlarizare pentru studenți variază în funcție de programul de licență ales. Iată care sunt cele mai scumpe universități din București.

Peste 100.000 de studenti din Bucuresti  sunt inscrisi la studii de licenta in cadrul universitatilor de stat. Ei platesc, in medie, aproximativ 4.000 lei pentru fiecare an de scolarizare, conform datelor furnizate de institutiile de invatamant din Capitala. Cele mai mari taxe de școlarizare sunt prezente la facultățile cu profil artistic, respectiv muzică, actorie şi regie și la facultăţile de medicină generală şi dentară, iar cele mai mici taxe se găsesc la facultățile cu profil uman de universitățile de stat sau private.

Cele mai scumpe universități din București

Taxele pentru facultatile din Bucuresti incep de la 2.000 de lei si ajung la 20.000 de lei. Cea mai scumpa facultate este cea de Film, unde studentii trebuie sa plateasca 20.000 de lei anual, iar la polul opus se situeaza cea de Fizica, ce practica o taxa de 2.000 de lei, potrivit  ziare.com

Cea mai scumpa facultate din Bucuresti este Facultatea de Film din cadrul  Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "Ion Luca Caragiale".  Taxa de scolarizare anuala este de 20.000 lei, iar la Facultatea de Teatru, din aceeasi universitate taxa este de 6.000 de lei.

La Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti taxa de scolarizare este cuprinsa intre 6.000

si 9.000 de lei, cea mai mare fiind la Facultatile de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie. Cea mai scazuta taxa de la aceasta institutie este la Facultatea de Moase si Asistenta Medicala.

Taxele de scolarizare cuprinse sunt cuprinse intre 2.500 lei si 4.000 lei pe an pentru cursurile la zi, la Universitatea din Bucuresti. Studentii de la licenta de la Facultatea de Matematica si Informatica, vor achita 4.000
de lei anual. La polul opus se afla Facultatea de Teologie Romano-Catolica, unde taxa de scolarizare este de 2.500 de lei.

Universitatea Politehnica Bucuresti are o  taxa anuala este de 4.000 de lei pentru facultatile incluse in program, cu exceptia specialitatii de Inginerie in limbi straine, unde costul este de 4.500 lei pe an.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Pentru cursurile Universității Romano-Americane, studentii trebuie sa plateasca 4.200 de lei pentru a studia la specializarile in limba romana si 10.200 de lei pentru specializarile in limba engleza. 

Citeste si: Admitere la Facultatea de Teologie. Care sunt materiile și probele mandatorii acestei facultăți

Taxele cele mai mici sunt platite de studentii de la Universitatea Nationala de Aparare Carol I (2.200 lei/an), precum si de cei de la SNSPA, conform bucurestiul.ro.

Citeste si: Când are loc admiterea la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza și când se fac înscrierile in 2021

 

Taguri:

Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!