Care este urmatoarea data din calendar in care va fi din nou dezlegare la peste in Postul Pastelui! Iata cand vor mai putea credinciosii crestin ortodocsi sa consume alimente din peste!

,

Invierea Domnului, numita si sarbatoarea Pastelui, este cea mai veche si importanta sarbatoare a crestinatatii, care a adus omenirii speranţa mantuirii si a vietii vesnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos.

Postul de 40 de zile al Paştelui este cel mai aspru de peste an, fără carne şi lactate, având doar două zile de dezlegare la peşte, în 25 martie, de Buna Vestire şi în 8 aprilie, când este sărbătorită Intrarea Domnului în Ierusalim- Floriile.

Postul Paştelui este fără carne şi lactate, iar în cele 40 de zile sunt doar două zile de dezlegare la peşte, faţă de postul Crăciunului, când sunt 15 zile cu dezlegare la peşte.

De asemenea, în Postul Paştelui, în fiecare sâmbătă are loc pomenirea morţilor.

La câteva zile după intrarea solemnă în Ierusalim (de Florii), Mântuitorul a fost judecat şi răstignit, a murit pe cruce şi a fost pus în mormânt. După trei zile, a înviat din morţi. Toată această succesiune de evenimente au avut loc în numai o săptămână, cea a Patimilor care precede Învierea.

Citeste si: Rugăciune coronavirus. Patriarhul Daniel a transmis-o tuturor preoților

Citeste si: Alimente permise în post. Ce sa mananci in tipul postului

Paştele este precedat de 40 de zile de post aspru, apoi o altă săptămână, a şaptea, cea a patimilor.

Un rol deosebit în determinarea şi fixarea duratei Postului Mare l-a avut, probabil, numărul 40 care apare în Vechiul Testament de mai multe ori. Principalele evenimente care implică acest număr ar fi cele patruzeci de zile ale potopului, cele patruzeci de zile petrecute de Moise pe muntele Sinai, cele patruzeci de zile în care iscoadele evreilor au cercetat pământul Canaanului, în care aveau să intre, cele patruzeci de zile parcurse de Sfântul Prooroc Ilie spre a ajunge la muntele Hore, cele patruzeci de zile pe care Dumnezeu

le pune înaintea poporului din Ninive, spre a se pocăi.

În Noul Testament există anumite pasaje-cheie unde se aminteşte de numărul de patruzeci de zile, cele patruzeci de zile petrecute de Mântuitor în pustiul Carantanie, cele patruzeci de zile de la Înviere şi până la Înălţare, timp în care Mântuitorul le dă Sfinţilor Apostoli ultimele învăţături.

Un ultim indiciu la fel de important ar fi cei patruzeci de ani petrecuţi de poporul lui Israel în pustiu.

Simbolismul acestei perioade este unul forte şi reprezintă cu siguranţă timpul în care Dumnezeu încearcă lealitatea fiilor lui Israel, în vederea renaşterii unei noi generaţii fidele lui.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Paste 2020: Ce se intampla cu slujba de Inviere, anuntul Bisericii

Purtătorul de cuvânt al PNL 'trage' în PSD: 'Tendinţele de derapaje către zona de populism'/ 'Politica nu este un poker'

Al 3-LEA RAZBOI MONDIAL, sta sa incepa! Rusia, Iran si China manevre comune! NATO si SUA pregatiti sa intervina, APOCALIPSA tot mai aproape

Rugăciune coronavirus. Patriarhul Daniel a transmis-o tuturor preoților

Alimente permise în post. Ce sa mananci in tipul postului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies