Care este, de fapt, motivul pentru care Vladimir Putin a început un război! În ce fel ar putea fi afectată România

,
Război

Care este, de fapt, motivul pentru care Vladimir Putin a început un război! În ce fel ar putea fi afectată România

[Sursa foto: Twitter]

Un fost comandant NATO a explicat ce plan are, de fapt, Vladimir Putin. România ar fi și ea în pericol, pentru că liderul rus ar avea în plan să controleze Europa de Est și să scadă influența SUA.


In articol:

Generalul în rezervă Wesley Clark, fost comandant suprem al forţelor aliate  NATO , a vorbit despre adevăratul plan al lui Vladimir Putin. Liderul rus ar vrea să  „perturbe sistemul internaţional” şi să „dezarmeze emoţional şi moral” Occidentul, lăsând să se creadă că planurile lui se rezumă doar la Ucraina. Conform

analistului militar, președintele Rusiei vrea să cucerească Ucraina, statele baltice şi „să controleze Europa de Est”.

Care este, de fapt, planul lui Vladimir Putin și de ce a pornit un război

„Vrea să destrame NATO şi ca SUA să iasă din joc. Ucraina este doar câmpul actual de luptă. Iar dacă ucrainenii înving Rusia pe acesta, totul urmează să se schimbe. Aşadar cel mai bun mijloc de a proteja NATO şi sistemul internațional este să oferim Ucrainei asistența de care spune că are nevoie şi astfel să le permitem să gestioneze Rusia pe câmpul de luptă”, a declarat fostul general NATO pentru CNN, conform Gândul.

Citeste si: Mesajul transmis de Volodimir Zelenski în fața plenului Parlamentului României: „Ucraina nu este singura țintă a Rusiei. Vor să atace Odesa și de acolo mai un pas până în Moldova”

Pe lângă asta, fostul comandant NATO crede că SUA şi aliaţii NATO ar trebui să întărească şi să introducă în ajutorul militar şi armament greu, de exemplu avioane de luptă.

„Nu rachete antitanc Javelin, şi nu rachete antiaeriene Stinger, care sunt bune pentru apărarea oraşelor. Au nevoie de tancuri, au nevoie de artilerie mobilă, au nevoie de multă muniţie. Au nevoie de combustibil, au nevoie de reparaţii. Nu avem asta pentru ei”, a mai declarat Clark, pentru sursa citată anterior.

Masacrul provocat în Bucha de armata rusă reprezintă doar începutul

Război

Masacrul provocat în Bucha de armata rusă reprezintă doar începutul

[Sursa foto: Facebook Dmytro Kuleba]

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat că victimele pe care le-a făcut armata rusă în Bucha „sunt doar vârful aisbergului tuturor crimelor comise de armata rusă” până acum în Ucraina şi a solicitat „sancţiuni serioase” din partea G7 şi a Uniunii Europene.

Citeste si: Care sunt șansele să înceapă un al Treilea Război Mondial! Avertismentul Yuliei Laputina, ministrul Afacerilor Veteranilor: „Este un scenariu posibil”

Declarațiile lui Dmitro Kuleba au fost făcute ieri, în cadrul unei conferinţe de presă comună cu omologul său britanic, Liz Truss, la Varşovia.

Acesta a mai precizat că „ororile de la Bucea, Mariupol şi alte locuri”  cer  „sancţiuni serioase ale G7 şi ale UE” . Şeful diplomaţiei ucrainene a solicitat să se impună Rusiei „cele mai severe” sancţiuni, dar şi expulzarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU.

„Occidentul continuă să alimenteze maşina de război rusă cu plăţi pentru combustibili fosili, comerţ care încă are loc între Rusia şi ţările occidentale, cu tranzacții financiare efectuate prin bănci ruseşti care nu au fost încă deconectate de la SWIFT”, a încheiat Dmitro Kuleba.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Se caută inginer la baza de la Câmpia Turzii! Salariul lunar se încadrează între 4.200 - 9.500 de lei

Criză de muştar Dijon în Franţa

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Care sunt șansele să înceapă un al Treilea Război Mondial! Avertismentul Yuliei Laputina, ministrul Afacerilor Veteranilor: „Este un scenariu posibil”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies