Carantina obligatorie pentru românii care călătoresc în Anglia nu va mai fi valabilă începând cu 2 august

,

Persoanele din UE sau SUA care au completat întreaga schemă de vaccinare împotriva Covid-19 nu vor mai trebui să stea în carantină începând cu 2 august, a declarat ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapp.


In articol:

Începând cu data de 2 august, persoanele care fac parte din UE și SUA și care s-au vaccinat complet împotriva Covid-19 nu mai sunt nevoite să stea în carantină impusă. Singurele proceduri care rămân valabile sunt testul care trebuie făcut înainte de călătorie și testul PCR care se face a doua zi după sosirea în Anglia, a declarat ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapp.

Care este declarația ministrului britanic al transporturilor, Grant Shapp?

„Îi ajutăm pe oamenii care locuiesc în SUA și în țările europene să se poată reuni cu familiile și prietenii lor care locuiesc în Regatul Unit. De pe 2 august, ora 4.00, oamenii din aceste țări vor putea să vină în Anglia dintr-o țară de pe lista portocalie fără să stea în carantină dacă sunt complet vaccinați”, a explicat Grant Shapp.

Ministrul britanic al transporturilor a mai subliniat faptul că sunt acceptate doar persoanele care au efectuat vaccinurile care sunt omologate de Agenția Europeană pentru Medicamente și Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA, dar aceștia vor trebui în continuare să se testeze PCR înainte de sosire și să facă un test în ziua a doua după sosirea în Anglia.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis, adevărul despre situația din România: „Pandemia nu s-a încheiat!”

Noua regulă privind eliminarea carantinei impuse este, pentru moment, valabilă doar în Anglia, dar este de așteptat ca și alte

țări ale Regatului Unit, precum Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor, să adopte aceeași procedură privind politia de călătorie.

Citeste si: Ce se întâmplă cu Alexandru Arșinel după ce a suferit de Covid: „Merg săptămânal la spital”

De asemenea, Grant Shapp a confirmat că se vor relua croazierele internaționale și programele flexibile de testare pentru a ajuta angajații și pentru a ține economia pe o linie normală.

Marea Britanie a scos toate restricțiile din data de 19 iunie, chiar dacă în continuare cazurile creșteau zilnic. Pentru prima dată de când a apărut pandemia de Covid-19, infectările s-au redus fără ajutorul unei carantine totale.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Lovitură grea pentru români. Ministrul Sănătății anunță revenirea la restricții. Ce se va întâmpla dacă numărul îmbolnăvirilor va crește

Klaus Iohannis, la ONU: Trebuie să ne asigurăm cu toţii că restricţiile legate de COVID-19 nu amplifică încălcările drepturilor omului

Simona Halep îl DISTRUGE pe Smiley! De ce NU l-a vrut la nunta ei sub nicio formă! Ce s-a întâmplat între cei doi

Bilanț coronavirus 29 iulie 2021: Numărul pacienților de la ATI crește! Câte cazuri noi s-au înregistrat

Lovitură grea pentru persoanele vaccinate! Masca de protecție devine din nou obligatorie în spațiile aglomerate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies