Carantină de noapte în București?! Care sunt restricțiile care vor fi impuse? Ce s-a discutat în cadrul ședinței CMBSU

,
restrictii

Carantină de noapte în București?! Care sunt restricțiile care vor fi impuse? Ce s-a discutat în cadrul ședinței CMBSU

[Sursa foto: PixaBay]

Carantină de noapte în București?! Iată care ar putea fi restricțiile impuse. Rata incidenței a atins 3,77 la mia de locuitori.


In articol:

Carantină de noapte în București?! Care sunt restricțiile care vor fi impuse? Iată ce anume s-a discutat în cadrul ședinței CMBSU.

Carantină de noapte în București?! Iată care ar putea fi restricțiile impuse

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a avut şedinţă la ora 11:00 pentru aplicarea măsurilor luate de către Guvern, în Capitală.

Citeste si: Se întâmplă de mâine! Milioane de români nu mai au voie să facă asta. Revin restricțiile

„A avut loc o şedinţă de Guvern şi a fost adoptată o hotărâre de Guvern cu referire la situaţia epidemiologică cu reverberaţii asupra unei eventuale reglementări la nivelul municipiului Bucureşti, motiv pentru care am hotărât să aşteptăm convocarea aceste şedinţe a Comitetului Municipiului Bucureşti până la publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ adoptat de Guvern cu privire la situaţia epidemiologică, pentru că ne încadrăm în termenul de 48 de ore de comunicare a ratei de incidenţă, probabil vom organiza mâine şedinţa CMBSU pentru a se reglementa în detaliu măsurile care se impun cu luarea în considerare şi a modificării actelor normative pe care le aşteptăm a fi publicate în Monitorul Oficial”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei, Mariana Ţipişcă.

Incidența cazurilor a ajuns la 3,77 la mia de locuitori în București

Mariana Țipișcă a vorbit despre momentul în care vor intra în vigoare măsurile pentru capitală.

„La ora 00.00 în următoarea zi. Hotărârea CMBSU va fi adusă la cunoştinţa publicului, va fi publicată pe site-ul instituţiei, veţi fi informaţi din timp şi cu privire la organizarea şedinţei CMBSU”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei.

restrictii

Cât de repede am putea depăși pragul de patru infectări la mia de locuitori?

[Sursa foto: PixaBay]

Întrebată dacă este posibil să trecem de pragul de patru infectări la mia de locuitori, Mariana Țipișcă a răspuns: „Totul este posibil, dar evident că suntem într-o situaţie în dinamică. Totul este posibil, dar evident că autorităţile sunt flexibile, se vor adapta la noile realităţi epidemiologice în context”.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a introdus, joi, o decizie prin care sunt schimbate măsurile restrictive aplicate în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19 din localităţi.

În cazul acesta, restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, în weekend, şi scurtarea timpului de funcționare al magazinelor se vor aplica după ce rata de incidență va trece de pragul de șase la mia de locuitori.

Citeste si: Bilanț coronavirus 24 septembrie 2021: Record de infectări pe 2021! Număr uriaș de decese și pacienți la ATI!

De asemenea, persoanele vaccinate nu sunt nevoite să respecte restricțiile de deplasare în localităţile care au depăşit rata de infectare de șase la mia de locuitori, iar accesul în food-court-urile din mall va fi permis doar pentru cei vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală. Guvernul a aprobat hotărârea luată joi de CNSU.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum se va desfășura slujba de Crăciun în 2021. Certificatul verde ar putea fi introdus și în biserici până la finalul anului

Problemă la construcția mașinilor electrice: costurile sunt prea mari. Este o presiune uriașă

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Bilanț coronavirus 2 decembrie 2021: 1,149 de cazuri noi și 66 de decese 

Certificatul verde ar putea fi introdus la locul de muncă înainte să înceapă valul cinci al pandemiei! Ce a declarat premierul Nicolae Ciucă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies