Când vor intra alocațiile copiilor pe card în luna iunie 2024?

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 27 mai 2024, 13:55

Când vor intra alocațiile copiilor pe card în luna iunie 2024

Sursa: Unsplash

Alocațiile se oferă lunar fiecărei familii ce are cel puțin un copil, cu scopul de a le sprijini financiar.

Fiecare familie ce are minim un copil primește în fiecare lună o alocație din partea statului, pentru fiecare copil adus pe lume. Alocația are rolul de a oferi un sprijin financiar părinților pentru creșterea și îngrijirea copiilor. Iată care este data la care vor intra pe card alocațiile pentru luna aprilie, dar și care sunt sumele pe care familiile cu minim un copil le primesc.

Când vor intra alocațiile copiilor pe card în luna iunie 2024

În luna iunie este sărbătorită Ziua Copiilor, iar părinții își doresc să îi răsfețe pe cei mici cu mici cadouri sau activități distractive, însă pentru acestea, cât și pentru îngrijirea și creșterea copiilor, părinții așteaptă cu nerăbdare alocațiile pentru luna iunie a anului 2024. Alocațiile copiilor pot fi distribuite prin două metode, prin poștă sau pe card, iar acestea sunt virate sau ridicate lunar, în ziua de 8 a lunii în care ne aflăm

Singura excepție este dacă data stabilită pică într-o zi de weekend sau într-o zi de sărbătoare legală, situații în care plata alocațiilor este programată pentru următoarea zi lucrătoare. În luna iunie, alocațiile vor fi virate în conturile copiilor la data de 10 iunie, deoarece data de 8, la care se virează în mod normal alocațiile pică într-o zi de weekend, potrivit infocontact.ro.

Citește și: Cine sunt copiii care pot primi alocație după vârsta de 18 ani. Cum pot beneficia tinerii de această indemnizație

Ziua de 8 a fiecărei luni a fost aleasă pentru a oferi stabilitate familiilor ce primesc alocațiile copiilor, astfel încât să își poată organiza cheltuielile între două perioade fixe. Iată care sunt următoarele zile în care o să intre alocațiile copiilor până la finalul anului 2024:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

 

  • iulie 2024: alocația se virează în data de 10 iulie (luni), prima zi lucrătoare fiind pe 8 iulie (sâmbătă);
  • august 2024: alocația se virează în data de 8 august (marți);
  • septembrie 2024: alocația se virează în data de 8 septembrie (vineri);
  • octombrie 2024: alocația se virează în data de 9 octombrie (luni), prima zi lucrătoare fiind pe 8 octombrie (duminică);
  • noiembrie 2024: alocația se virează în data de 8 noiembrie (miercuri);
  • decembrie 2024: alocația se virează în data de 8 decembrie (vineri).

Care este valoarea alocațiilor din România?

La începutul anului 2024, alocațiile copiilor au fost majorate cu 13,8%, astfel cei ce au între 2 și 18 ani primesc 292 de lei lunar, față de 256 de lei, cum a fost până anul precedent. O creștere substanțială a fost în cazul alocațiilor copiilor ce au până în doi ani sau au peste doi ani, dar prezintă un handicap, ce primesc din partea statului o alocație de 719 lei, față de 631 de lei.

Această alocație pe care o primesc părinții copiilor pentru creșterea și îngrijirea acestora poate fi și suspendată în cazul în care tânărul sau reprezentantul legal al acestuia nu a încasat alocația pe o perioadă de trei luni consecutiv. O altă situație în care alocația copilului este suspendată este dacă acesta încetează din viață, potrivit social2.ro.

În cazul în care tânărul ce primește alocația nu mai urmează cursurile liceale sau profesionale atunci acestuia urmează să i se suspende alocația, soluție folosită și pentru copilul cetățenilor străini sau apatrizi rezidenți în România, nu mai locuiește în România.

 

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!