Cand vom trece la ora de iarna in 2020? Ar putea fi ultimul an in care se va mai recurge la schimbarea orei sezoniere in Romania!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 01 feb 2021, 13:30
Cand se va trece la ora de iarna anul acesta?

Finalul lunii octombrie anunta trecerea la ora de iarna, moment in care noaptea devine mai lunga si ziua mai scurta. Iata care este data și ora la care trecem în 2020 la ora de iarna!

In ultimii ani s-a discutat despre o posibila renuntare la schimbarea sezoniera a orei

in Europa, iar Comisia Europeana a propus aceasta schimbare incepand cu anul 2021 in Uniunea Europeana.

Ora de iarna 2020- cand si cum se schimba!

Comisia Europeana va analiza propunerile de fus orar ale statelor membre pentru a proteja piata unica. In prezent tarile UE trec la ora de vara in ultima duminica din martie si revin la ora standard in ultima duminica din octombrie.

Astfel ca anul acesta, trecerea la ora de iarna se face in noaptea de 24 spre 25 octombrie, adica in ultimul weekend al lunii, atunci cand ora 4:00 va deveni ora 3:00.

Cum vom resimti la nivelul organismului schimbarea orei!

Desi putem spune ca aceasta schimbare de ora aduce un prim avantaj, acela ca dormim mai mult cu o

ora, nu vorbim numai de beneficii, deoarece sunt persoane care se confrunta cu stari de stres, anxietate sau chiar depresii din cauza acestei schimbări, neputand sa se adapteze atat de rapid la noua ora.
Medicii si psihologii sustin ca schimbarea orei poate afecta destul de mult organismul uman, mai ales in cazul copiilor si al persoanelor varstnice. Trecerea la ora de iarna ne poate provoca insmonii, oboseala, anxietate si dureri de cap.

"Noi functionam dupa lumina solara si in momentul in care se scurteaza ziua ne simtim mai obositi sau chiar avem deficit de atentie!", spune psihologul Lorena Diaconescu, pentru  stiridirecte.ro  

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

 

 

Curs valutar BNR luni, 27 februarie 2023: Euro și dolarul american, în creștere la început de săptămână. Cum arată ultimele cotații valutare?