Ora de iarnă. Cum trebuie să ne fixam ceasul

Ora de iarnă se aplică în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie. Cum trebuie sa ne fixam ceasul?


In articol:

Deși multă lume numește ora de iarnă drept ora de toamnă, acest lucru este greșit. Motivul acestei greșeli est cât de poate de simplă: trecerea la ora de iarnă se face toamnă.

Ora de iarnă. În plus, în 2019 ar putea fi ultima dată când românii vor da ora înapoi, în condițiile în care Comisia Europeană a decis să se renunțe la schimbarea orei. Totuși, în România nu se știe încă sigur când se va renunța la schimbarea orei.

Ora de iarnă se aplică în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie.

În anul 2019, trecerea la ora de iarnă va avea loc în noaptea de 26 spre 27 octombrie.

Ora de iarnă. Cum trebuie să ne fixam ceasul

În noaptea de 26 octombrie spre 27 octombrie 2019 (sâmbătă spre duminică), ora 4.00 devine ora 3.00.

Ora de iarnă. Comisia Europeană a propus să se renunțe la schimbarea sezonieră a orei în Europa, însă din 2019. Statele membre ale Uniunii Europene vor avea libertatea de a decide pentru totdeauna dacă doresc să aplice permanent ora de vară sau ora de iarnă.

Citeste si: ORA DE VARĂ 2019: Cum ne afectează schimbarea de ora și ce s-a descoperit

Citeste si: Cele mai intalnite 3 tulburari de somn la persoanele adulte

Citeste si: Nu mai face asta inainte sa te culci! Iti afecteaza grav sanatatea! O faci si tu

Schimbarea orei trebuie să înceteze. Statele membre ar trebui să decidă singure ca cetăţenii lor să trăiască în condiţii de oră de vară sau de iarnă. Este o chestiune de subsidiaritate. Mă aştept ca Parlamentul şi Consiliul să împărtăşească acest punct de vedere şi să găsească soluţii care funcţionează pentru piaţa noastră internă. Suntem în întârziere”, a declarat Jean-Claude Junker în discursul său cu privire la starea Uniunii.

Ora de iarnă. Cum trebuie să ne fixam ceasul

Trecerea la ora de iarnă înseamnă ca vom dormi mai mult cu o oră, ceasurile fiind date înapoi. Astfel, duminică, 27 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, având 25 de ore.

La începutul lunii martie 2019, în Comisia Europeană s-a votat favorabil propunerea ca începând din anul 2021 să se renunţe la schimbarea orei de iarnă şi în UE.

În urma acestui vot, statele membre care preferă să rămână la ora standard, cunoscută şi drept ora de iarnă, vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie.

Citeste si: Ora de iarna: cum ne afecteaza fizic si nu numai trecerea la ora de iarna

Citeste si: Ora de iarna 2019: se mai da ceasul inapoi? Cand trecem la ora de iarna

Citeste si: Se schimba ora! Romania trece la ora de vara: cum trebuie sa potrivim ceasurile in aceasta noapte

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate