Când se plantează, de fapt, trandafirii

,
Trandafirii, simbolul iubirii
Trandafirii, simbolul iubirii[Sursa foto: unsplash.com]

Trandafirii sunt considerați în toată lumea florile iubirii. Iată când se plantează și ce trebuie să faceți ca să înflorească repede și să-și mențină florile mult timp.


In articol:

Nu există femeie care să nu iubească trandafirii. Încă din cele mai vechi timpuri, aceste flori au fost considerate un simbol al pasiunii și mulți artiști au dedicat cântece trandafirilor. Dacă stați la curte, este păcat să nu plantați trandafiri peste tot, ca să vă transformați grădina într-o oază de liniște și relaxare. 

Trandafirii, simbolul iubirii

Să nu uităm nicicând
Să iubim trandafirii,
Ei sunt pe-acest pamânt
Un simbol al iubirii

Nu este adevărat
Că sunt flori trecătoare,
Surâsul lor curat
Niciodată nu moare...

Cu siguranță ați ascultat acest cântec de nenumărate ori până acum. Trebuie să recunoaștem că aceste versuri reprezintă descrierea perfectă a trandafirilor. Nici nu contează că sunt roșii, albi, galbeni sau o combinație de culori, trandafirii au reușit să cucerească o lume întreagă. 

Pe lângă cei cumpărați, care, din păcate, nu rezistă foarte mult timp, există și trandafirii pe care îi puteți planta. Astfel, dacă stați la curte, profitați de acest lucru și plantați trandafiri de jur-împrejurul curții sau faceți o cărare cu trandafiri până în fața porții. 

Când trebuie plantați trandafirii

Trandafirii nu o să vă dea mari bătăi de cap, pentru că nu sunt pretențioși.

Datorită parfumului și al aspectului sofisticat, trandafirii au ajuns să fie cultivați de grădinari în curtea celor mai impunătoare case din toată lumea. 

Există mai multe specii de trandafiri pe care să le plantați, în funcție de loc, dar și de preferințele fiecăruia. Astfel, avem trandafiri cățărători, pe care îi puteți pune lângă garduri sau tufe. Chiar dacă nu sunteți un maestru în grădinărit, plantarea trandafirilor este o joacă de copii. 

În primul rând, aveți grijă unde îi plantați. Trebuie să alegeți un loc în care soarele bate toată ziua. Trandafirii nu se împacă bine cu umbra și cu răcoarea. De asemenea, nu plantați aceste flori lângă bazine cu apă sau lângă lacuri sau iazuri. 

Înainte de a-i planta, puteți adăuga puțin var și sulf în pământ, pentru ca acesta să nu fie foarte acid. Faceți o groapă de aproximativ 30 de centimetri, pentru ca trandafirii să prindă rădăcini și să se dezvolte perfect. 

În general, trandafirii se plantează toamna, în octombrie sau în noiembrie. În funcție de tipul de trandafiri ales, puteți să faceți plantarea și primăvara, în martie și în aprilie. 

Trandafirii trebuie udați atunci când vedeți că solul s-a uscat. Nu exagerați cu apa. În primul și în al doilea an de la plantare, nu este nevoie să tăiați trandafirii. După aceea, faceți acest lucru primăvara, atunci când observați că încep să apară mugurii. 

De asemenea, toamna, în luna octombrie de obicei, trebuie tăiate toate florile. În acest fel, trandafirii vor înflori și mai mult anul care urmează. 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ultima oră: Noi restricții anunțate de CNSU: Carantină de noapte, certificat verde, magazine închise la ora 21:00

Bărbat care vindea certificate FALSE, SĂLTAT de poliție: Lucian Bode a anunțat deja că toți afaceriștii de acest gen merg la închisoare

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Bilanț coronavirus 22 octombrie 2021: Peste 15.000 de cazuri noi și peste 350 de decese! Record de pacienți la ATI!

Loteria vaccinării: A patra extragere are loc pe 24 octombrie. Data limită a înscrierilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies