Când se întorc elevii la ore în format fizic? Ce șanse mai există ca școala să fie făcută în bănci

,
Covid

Când se întorc elevii la ore în format fizic? Ce șanse mai există ca școala să fie făcută în bănci

[Sursa foto: PixaBay]

Federația Asociațiilor de Părinți consideră că elevii nu vor mai avea șanse să facă ore în format fizic anul acesta. Situația actuală reprezintă consecințele deciziilor proaste luate în Sănătate și Educație.


In articol:

Federația Asociațiilor de Părinți declară că elevii vor continua școala în format online de la 8 noiembrie, atunci când va lua sfârșit vacanța forțată.

Privind situația actuală, Federația Asociațiilor de Părinți consideră că revenirea fizică la școală va fi posibilă din 3 ianuarie 2022.

Ce șanse mai au elevii să revină la școală în bănci?

În cazul în care incidența cazurilor de infectări scade, elevii s-ar putea întoarce la școală în format fizic. Totuși, situația pandemică poate lua o întorsătură urâtă, astfel că un regim fizic permanent nu poate fi asigurat.

Covid

Școlile și grădinițele se deschid doar după ce incidența scade sub șase la mie

[Sursa foto: PixaBay]

Școlile și grădinițele se vor redeschide doar când incidența cazurilor de COVID-19 va ajunge sub pragul de șase la mia de locuitori, conform programului de Guvernare al Cabinetului Ciucă, care a fost depus în Parlament. Documentul prevede ca o posibilă redeschidere să aibă loc pe „scenariile stabilite prin ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății".

Citeste si: Când vor reveni elevii la școală în noiembrie 2021? Ce spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Reprezentanții Elevilor și Asociațiile de Părinți declară că autoritățile sunt de vină pentru dezastrul care există în sănătate, dar și cel care există în educație. Anul trecut, școlile au funcționat cu mai multe măsuri de protecție decât sunt acum existente, în acest an școlar.

Citeste si: Ministrul Educației, despre ”dezastrul” din învățământul online: ”N-avem nici conectivitate, nici echipamente şi nici toţi profesorii formaţi pentru online” La ce soluție s-a gândit Sorin Cîmpeanu

Părinții spun că anul acesta, în școli, nu s-au regăsit măștile de protecție și testele pentru depistarea virusului COVID-19.

Încă nu se știe când vor fi trimise în unitățile de învățământ testele și dacă vor ajunge în toate școlile.

O atenționare a fost primită și la organizația Salvați Copiii, care se ocupă de programele de educație. Reprezentații organizației spun că elevii nu mai țin minte nici măcar ce au învățat înainte, iar situația devine din ce în ce mai grea pentru copiii care provin din medii defavorizate sau care nu își permit dispozitive care să facă posibilă participarea la cursurile online.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Două turiste, ameninţate de un angajat al unui restaurant din Mykonos, după un prânz de 600 de euro

Vacanța de iarnă va fi mai scurtă. Elevii se întorc la școală pe 3 ianuarie

Rusia ia în calcul un schimb de prizonieri cu Ucraina - Care este principala condiție

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Alexandru Rafila anunt ingrijorator despre valurile 5 și 6 ale pandemiei de COVID-19: „Spitalele vor fi suprasolicitate”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies