Când se închid, de fapt, școlile din Capitală? Vestea momentului pentru părinți

,
Când se închid, de fapt, școlile din Capitală? Vestea momentului pentru părinți

Cand se inchis scolile

[Sursa foto: PixaBay]

Bucureștiul se apropie promițător de pragul de 5 la mia de locuitori, astfel se poartă discuții despre trecerea școlilor în online.


In articol:

La doar două săptămâni de când cursurile au început în format fizic, iar elevii au revenit în bănci, se pare că veștile proaste au și venit, după ce, în Capitală, a fost înregistrată o rata de infectare de aproape 5 la mia de locuitori, astfel se ia în calcul trecerea la învățământul online.

Când se închid, de fapt, școlile din Capitală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit în cadrul unui interviu, susținut pe 21 septembrie, despre școala față în față. Oficialul a declarat că în cazul în care Bucureștiul va atinge pragul infectărilor de 6 la mia de locuitori, atunci școlile vor trece în format online. 

Când se închid, de fapt, școlile din Capitală? Vestea momentului pentru părinți

Vesti proaste pentru elevi

[Sursa foto: PixaBay]

“Dacă se păstrează viteza de creștere în București, spre exemplu, strict matematic vorbind, în a doua jumătate a lunii octombrie vom ajunge la nivelul de 6/1000, nivel de la care, din păcate, școlile vor trebui să treacă în online.

Din fericire, previziunile specialiștilor spun că în această situație, de nedorit, în care se va atinge pragul de 6/1000, depășirea acestuia va fi pe o perioadă relativ scurtă, de 10-12-14 zile, după care ne putem întoarce la școală cu prezență fizică, pentru a nu continua pierderile pe care le-am avut.”,  a spus ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Se pare că estimările ministrului nu au fost tocmai corecte, luând în calcul că Bucureștiul se apropie cu pași repezi de pragul de 5 la mia de locuitori, iar în cel mai scurt timp școlile vor trece în regim online.

Potrivit Edupedu.ro, în acest moment, în Capitală sunt aproximativ 34.000 de elevi care învață online, adică aproape 11% din totalul de 301.000 de elevi.

”În acest moment, avem aproximativ 1.300 de clase cu activitate fizică suspendată (dintr-un total de aproximativ 12.000 de efective – datele sunt în curs de actualizare), în aproximativ 320 de unități (din 655). În hotărârea CMBSU de ieri au fost introduse școli în care există clase/grupe a căror activitate cu prezență fizică a fost suspendată în urma infectării unor cadre didactice.

Pentru situația în care se suspendă activitatea cu prezență fizică în urma infectării unor elevi, suspendarea se face la propunerea CA-ului unității (aceste clase nu vor apărea în vreo hotărâre CMBSU). Deocamdată, nu avem școli în București în care să fi fost suspendată total activitatea cu prezență fizică”, au precizat reprezentanții ISMB.

Când se închid, de fapt, școlile din Capitală? Vestea momentului pentru părinți

Sorin Cimpeanu, despre inchiderea scolilor

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Guvernul pregătește măsuri pentru închiderea școlilor. Ce se întâmplă cu părinții care stau acasă cu elevii

 Se închid școlile până la sfârșitul săptămânii

Recent, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a scris pe pagina de Facebook că există șanse foarte mari ca școlile să treacă în regim online până la sfârșitul săptămânii.

”Toate instituțiile statului au fost din nou supuse politicului și au preferat să evite orice măsuri nepopulare înainte de congresul PNL, în detrimentul protejării copiilor și a școlii.

În ciuda parangheliilor care sunt încă permise în București, toate culminând cu congresul PNL cu 5000 de oameni de ieri, părinții de copii de școală din București #trebuiesăștie că șansele ca școala să treacă în online săptămâna care vine sunt de aproape 100%",    a spus Vlad Voiculescu. 

Citeste si: Când se închid școlile din România, în valul patru al pandemiei. Anunțul care îi sperie pe părinți

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Când se închid școlile din România, în valul patru al pandemiei. Anunțul care îi sperie pe părinți

ÎNCĂ O 'ABERAȚIE' antivaccinistă se confirmă: averile super bogaților au EXPLODAT în pandemie

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Peste 1.300 de clase și grupe de grădiniță își suspendă activitatea fizică în București. Copiii vor învăța online de ASTĂZI

Alocații anul 2022. Ce se întâmplă cu copiii cu dezvoltare psihosomatică întârziată?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies