Alocații anul 2022. Ce se întâmplă cu copiii cu dezvoltare psihosomatică întârziată?

,
alocatii

Alocații anul 2022. Ce se întâmplă cu copiii cu dezvoltare psihosomatică întârziată?

[Sursa foto: PixaBay]

Începând cu anul 2020, au devenit obligatorii toate cele 12 clase. Din nefericire, copiii care suferă de dezvoltare psihosomatică întârziată au fost uitați în afara legii alocațiilor de stat


In articol:

Începând cu anul 2020, au devenit obligatorii toate cele 12 clase. Din nefericire, copiii care suferă de dezvoltare psihosomatică întârziată au fost uitați în afara legii alocațiilor de stat.

Alocații anul 2022. Ce se întâmplă cu copiii cu dezvoltare psihosomatică întârziată?

Un procent mic de copii din România încep școala  mai târziu. Motivul pentru care acest lucru se întâmplă este  dezvoltarea lor psihosomatică întârziată. Copiii respectivi ajung să înceapă școala la vârsta de 9- 10 ani, astfel împlininind vârsta de 18 ani în clasa a opta.

Pentru că este obligatoriu, copiii care suferă de dezvoltare psihosomatică întârziată sunt obligați să continue școala încă patru după ce devin majori, și nu mai au parte de ajutoarele de la stat, potrivit legislației în vigoare. 

Citeste si: O femeie a avut o reacție alergică severă după vaccinarea cu AstraZeneca: "Corpul meu era inflamat și fierbinte."

În Senatul României se discută pe tema rezolvării aceastei situații.

Legislația din România subllniază că primesc alocația de stat doar elevii din ciclul liceal și profesional, dar și după atingerea vârstei de 18 ani. Dar, Legea 61/1993 nu menționează nimic despre copiii care suferă de dezvoltare psihosomatică întârziată.

Copii cu dezvoltare psihosomatică întârziată primesc alocații mici

Acest lucru este incorect și imoral, totodată discriminează copiii care au dizabilități și care împlinesc vârsta de 18 ani cu mult înainte de finalizarea ciclului liceal.

Citeste si: Mesajul sfâșietor al unui băiețel bolnav de autism:”Mi-aș dori ca mama să mă omoare”

Statul român oferă o alocație copiilor cu dizabilități care au vârsta cuprinsă între 3-18 ani în valoare de 600 lei.

Potrivit senatorilor și deputaților PSD și USR PLUS, „handicapul este justificarea pentru o indemnizație mai mare decât indemnizația copilului fără handicap”.

alocatii

În România există 21.917 copii care suferă de dezvoltare psihosomatică întârziată

[Sursa foto: PixaBay]

Proiectul de lege inițiat de PSD și USR PLUS dorește să completeze Legea 61/1993 cu dorința de a aduce dreptate pentru copiii cu dizabilități.

Potrivit grupului de inițiatori, în România există 21.917 copii care suferă de dezvoltare psihosomatică întârziată și care sunt plasați în categoria învățământului special.

Dacă alocațiile s-ar mări cu cel puțin 10%, cât este propus în proiectul de lege, bugetul ar ajunge la aproximativ 15.782.400 lei. Suma este menită pentru fiecare elev cu nevoi speciale.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Autism Voice integrează în terapie Virtual Reality (VR), pentru prima oară în România

Frica și restricțiile funcționează: RECORD de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore cu prima doză

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

E SOCANT ce i s-a intamplat acestei femei! Are 7 copii dintre care 6 cu autism, 2 cu paralizie cerebrala si unul cu dislexie, iar sotul ei s-a sinucis

Ce se întâmplă, de fapt, cu ajutoarele financiare care se acordau mamelor cu nou-născuți. Nicușor Dan, anunț despre tăierea bonurilor: "A fost o eroare umană"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies