Când revine România la normalitate? Alexandru Rafila a anunțat când s-ar putea ridica restricțiile

,
Restricții

Când revine România la normalitate? Alexandru Rafila a anunțat când s-ar putea ridica restricțiile

[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]

România ar putea renunța la câteva restricții pentru a putea ajuta cetățenii să se bucure de sărbătorile pascale așa cum se cuvine. Una dintre măsurile eliminate ar putea fi obligativitatea purtării măștii de protecție în exterior și în spațiile închise.


In articol:

Având în vedere situația pandemică actuală, masca de protecție ar putea să nu mai fie obligatorie în interior și în exterior. De asemenea, elevii și studenții ar putea reveni fizic la școli, licee și universități. Pe lângă asta, certificatul verde ar putea să nu mai fie obligatoriu la intrarea în centrele comerciale, instituțiile publice, etc.

România ar putea renunța la mai multe restricții înainte de sărbătorile pascale. Anunțul făcut de Alexandru Rafila

Restricții

România ar putea renunța la mai multe restricții înainte de sărbătorile pascale. Anunțul făcut de Alexandru Rafila

[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că restricțiile vor fi scoase treptat pentru a evita riscul unui alt val de infectări. Acesta a mai precizat că o primă relaxare ar fi reprezentată de eliminarea obligativității purtării măștii de protecție în interior.

Citeste si: Certificatul verde este eliminat din Bulgaria! Când nu va mai trebui să prezinți documentul

„În ceea ce privește relaxarea, eu cred că așa cum am mai spus, o primă măsura va avea legătură cu renunțarea la măști în interior. Ulterior, alte măsuri trebuie să permită întoarcerea la o viață normală. Săptămâna trecută am aprobat ordinul de constituire a unui comitet consultativ, astfel încât să putem să luăm aceste măsuri. Sigur, măsura trebuie luată de Guvernul României.  (…) Una e să iei, alta e să menții o decizie sustenabilă.

Citeste si: Care va fi ultima restricție ce va fi ridicată pe teritoriul României. Raed Arafat, vestea zilei pentru toți românii

Măsurile de relaxare trebuie întotdeauna luate gradual. Scăderea numărului de infectări nu s-a corelat cu scăderea numărului de cazuri din spitale și nici cu internările la ATI. Grija este legată de asigurarea capacității de asistență medicală. Nimeni nu vrea restricții. Și noi vrem acest lucru. În continuare, trebuie să vedem cum funcționează măsurile. (…) Dacă scoți toate măsurile, există un risc de întoarcere. Nimeni nu vrea acest lucru. Dacă o să fie două sau trei etape, nu am de unde să știu. Sunt 1.800 de paturi alocate în ATI, ar trebuie să avem sub 50% grad de ocupare. Sper să existe cât mai puține etape și lucrurile să se întâmple cât mai repede. Sper să depășim împreună această săptămâni de nerăbdare, care sunt justificate”, a explicat Alexandru Rafila.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Masca rămâne obligatorie în spațiile deschise și închise! Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Rămânem precauți și conștienți”

Germania `și-a trimis om` la refendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia: e un greu din energie care a provocat indignare acasa

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Care va fi ultima restricție ce va fi ridicată pe teritoriul României. Raed Arafat, vestea zilei pentru toți românii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies