Cand pica, de fapt, Pastele ortodox si Pastele catolic 2019

Anul trecut Pastele catolic si cel ortodox s-au sarbatorit la o saptamana distanta, iar anul acesta se va intampla la fel.

Calcularea datei la care crestinii sarbatoresc Pastele tine doua fenomene naturale, unul cu data fixa – echinoctiul de primavara, iar altul cu data schimbatoare – luna plina.

In 2019, Pastele ortodox se va sarbatori duminica, 28 aprilie. Pastele este sarbatoarea Invierii Domnului. Modul de calculare a datei Sfintelor Pasti s-a stabilit la primul sinod ecumenic, tinut în anul 325 la Niceea. Sarbatoarea Pastelui este momentul in care praznuim „omorarea mortii, sfaramarea iadului si incepatura altei vieti vesnice si saltand il laudam pe Mantuitorul, pe cel unul binecuvantat si preamarit, Dumnezeul parintilor nostri”.

Ca acest lucru sa se intample cu adevarat si in noi este nevoie ca sa zicem „fratilor si celor ce ne urasc pe noi si sa iertam toate pentru Inviere si asa sa strigam: Hristos a inviat din morti cu moartea pe moarte calcand si celor din morminte viata daruindu-le”, potrivit crestinortodox.ro.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate