Când ar putea fi adusă în țară Diana Gasparovici. Aceasta a fost condamnată la 5 ani de închisoare in dosarul „Trofeul Calității”

,

Când ar putea fi adusă în țară Diana Gasparovici. Fost inspector general, Diana Gasparovici a fost prinsă de autoritățile din Suedia.


In articol:

Diana Gasparovici a fost prinsă de autoritățile din Suedia, la 10 ani de la condamnarea primită în dosarul „ Trofeul Calității” 

Citeste si: Ce avere are Elena Udrea. E obligată să plătească despăgubiri de aproape 3 milioane de euro după condamnarea din dosarul „Gala Bute”  

Diana Gasparovici a fost prinsă de autoritățile din Suedia

Acum 10 ani, Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii, împreună cu Adrian Năstase, Irina Paula Jianu, Mihail Cristian Vasile, soții Marina Ioana și Bogdan Popovic au fost condamnați la închisoare între 2 și 6 ani de închisoare cu executare în cazul dosarului „ Trofeul calității ”.

La doar puțin timp după primirea sentinței, fostul inspector general a fugit din țară, fiind de negăsit la adresa de unde trebuia luată pentru a fi încarcerată. Diana Gasparovici nu a fost singura ce a intenționat să fugă pentru a scăpa de responsabilitate, același lucru l-au făcut Irina Jianu și Mihail Cristian Vasile.

Citeste si: STIREA ZILEI: Adrian Nastase, CONDAMNAT la 2 ani de INCHISOARE cu executare. Decizia este DEFINITIVA VIDEO

Diana Gasparovici, condamnată în dosarul Trofeul Calității

Diana Gasparovici a fost prinsă de autoritățile din Suedia, la 10 ani de la condamnarea primită în dosarul „Trofeul Calității”

După 10 ani de căutare, autoritățile au găsit-o pe Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii și a ajuns în arestul Poliției Suedeze.

Poliția Capitalei a confirmat, "La data de 21 iunie 2022, în urma activităţilor investigative şi de cooperare poliţienească internaţională, efectuate de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri- Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească- Biroul SIRENE, au depistat, cu sprijinul autorităţilor din Suedia, în localitatea Forslov, o femeie, în vârstă de 67

de ani, urmărită naţional şi internaţional".

Aceasta a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice și va trebui să ofere despagubire a ISC, conform Mediafax.

Citeste si: Trei politicieni români care au ajuns la închisoare

adrian nastase trofeul calitatii

Adrian Năstase Trofeul Calității

[Sursa foto: Facebook Adrian Năstase]

Când ar putea fi adusă în țară Diana Gasparovici

Diana Gasparovici se află în acest moment în custodia polițiștilor suedezi, așteptând să înceapă procedura de extrădare. Extrădarea este procesul prin  care un stat acceptă sau refuză să predea unui alt stat o persoană ce se află pe teritoriul ei, ce este urmărită penal. 

Dosarul  „Trofeul calității în construcții”  este un dosar de corupție din România în care a fost implicat fostul prim ministru Adrian Năstase.

Pe 9 iulie 2008 Adrian Năstase a fost pus sub urmărire penală de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) în dosarul „Trofeul Calității în Construcții”.

Adrian Năstase a fost acuzat că și-ar fi finanțat campania electorală din 2004 din taxele plătite de firmele care s-au înscris la concursul „Trofeul Calității”, organizat, în acel an, de Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC).

Sursă: news.ro

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Nu o să-ți vină să crezi unde își petrece vacanța Câner Cindoruk, Volkan din serialul "Infidelul"

Bărbatul care înțepa femei în Capitală a fost arestat preventiv

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Sâmbătă, de la ora 15:00, începe un nou sezon „ROventura”, Incursiune de vis, de pe Plaiul Bâscilor până la Buzău

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies