Ce avere are Elena Udrea. E obligată să plătească despăgubiri de aproape 3 milioane de euro după condamnarea din dosarul „Gala Bute”  

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 12 ian 2023, 03:00

Ce avere are Elena Udrea

Sursa: Facebook Elena Udrea/ Pixabay

După condamnarea definitivă de săptămâna trecută la 6 ani de închisoare cu executare apar tot mai multe informații despre fostul ministru al Turismului. Ce avere are Elena Udrea și cum va plăti despăgubirile uriașe din dosarul „Gala Bute„ sunt întrebări la care foarte mulți români vor să afle răspunsul.

Elena Udrea este fără doar și poate cea mai controversată figură politică din România după ce săptamâna trecută a fost prinsă în timp ce încerca să intre în Grecia, la scurt timp după ce a fost condamnată definitiv la pedeapsa închisorii cu executare.

Ce avere are Elena Udrea și cum va plăti aceasta despăgubirile din dosarul ”Gala Bute”.

Ce avere are Elena Udrea, fostul ministru al Romaniei

Un complet de cinci judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție a decis joi menținerea condamnării la 6 ani de închisoare cu executare în cazul „Gala Bute” a fostului ministru al Turismului, Elena Udrea a cărei avere ar fi de ordinul milioanelor de euro. 

Citeste si: Cum poate scăpa Elena Udrea de închisoare. Ce șanse are să nu-și petreacă următorii 6 ani după gratii

Ce avere are Elena Udrea  este o întrebare la care foarte mulți români vor să afle răspunsul. Potrivit declarației de avere, Elena Udrea nu ar sta deloc rău la acest capitol chiar dacă a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute„.

Ba mai mult, averea Elenei Udrea ar putea să acopere lejer prejudiciul de aproape 3 milioane de euro prevăzut în hotărârea dată de judecători. 

Averea Elenei Udrea are în componență două vile în București și un apartament în zona Unirii, peste 2 milioane de euro în conturi, 27 de terenuri (din care 4 în Călărași și 2 în București), două automobile de lux,  bijuterii în valoare de peste 100.000

de euro. 

Citeste si: Cum a reacționat Traian Băsescu atunci când a aflat că Elena Udrea a fost arestată: „N-am vorbit, n-am avut cum”

Iar dacă mai punem la socoteală și cele 4.6 milioane de euro care se află sub sechestru în dosarul Hidroelectrica, putem afirma că fostul ministru al Turismului s-ar încadra lejer într-un top ai celor mai bogați români datorită averii sale. Nu în primele 300 de poziții, așa cum declara Elena Udrea în urmă cu ceva timp. „În mod cert nu aş fi în Top 300 cei mai bogaţi români, dar am suficient cât să mă simt bine şi să am o viaţă liniştită împreună cu copilul meu, cu familia mea. „, declara fostul ministru al Turismului, atunci când a fost întrebată ce avere are. 

Elena Udrea este obligată să plătească despăgubiri de aproape 3 milioane de euro în dosarul „Gala Bute” 

Pe lângă decizia definitivă a instanței de condamnare la 6 ani de închisoare cu executare, E lena Udrea este obligată să plătească și despăgubiri de aproape 3 milioane de euro în dosarul „Gala Bute„. 

Instanţa a cerut și recuperarea a peste 3 milioane de euro de la Elena Udrea, prejudiciu şi mită. Cel mai probabil banii vor fi obţinuţi din sechestrele puse pe conturile şi proprietăţile care fac parte din averea Elenei Udrea. 

Conform sentinței, Ministerul Turismului a fost păgubit pentru că Elena Udrea şi Rudel Obreja au promovat România organizând o gală de box, însă încălcând legea. Fostul ministru ar fi luat şi mită pentru a aproba alte contracte.

Citeste si: Cine este, de fapt, bărbatul misterios cu care Elena Udrea a fugit din România. Fără ajutorul lui nu era posibil

„Fondurile publice au fost utilizate într-o modalitate interzisă de lege, respectiv pentru finanţarea unui eveniment sportiv organizat de către o societate comercială, iar suma achitată în baza contractului constituie în întregime un prejudiciu produs în patrimoniul ministerului.

Prin încheierea contractului s-a urmărit în realitate asigurarea fondurilor necesare organizării galei de box menţionate, iar achiziţia de servicii de publicitate a reprezentat doar o justificare formală, pentru care nu există o nevoie reală a ministerului, cu unicul scop de a da o aparenţă de legalitate contractului. Mai mult, contractul a fost atribuit cu încălcarea procedurilor legale de achiziţie publică şi au fost achiziţionate servicii care nu se regăsesc printre categoriile de cheltuieli eligibile pentru programele cu finanţare europeană”, se arată în rechizitoriul DNA.

Citeste si: Ce spunea Elena Udrea în urmă cu câteva luni despre problemele penale pe care le are în dosarul Gala Bute și Hidorelectrica: ”Este extrem de nedrept ce mi se întâmplă”

 

 

Toate dosarele pe care Elena Udrea le are în România au fost blocate chiar de către ea

 

 

 

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies