Calvitia, cauzele caderii parului si remedii pentru cresterea parului

Author: Oana Picerea

Cu toţii ne dorim să avem un păr frumos şi sănătos, însă sănătatea scalpului poate fi afectată de o serie de cauze care generează dezechilibre, conducând la deteriorarea părului şi chiar la apariţia calviţiei. Poluarea masivă şi un stil de viaţă nesănătos pot afecta calitatea firului de păr şi pot conduce la pierderea acestuia

Cauzele căderii părului

Sănătatea şi aspectul firului de păr sunt direct influenţate de sănătatea scalpului. Foliculul va fi rezistent şi va asigura creşterea unui fir sănătos, atâta timp cât circulaţia sangvină de la nivelul pielii capului asigură necesarul de nutrienţi şi hormoni propice acestui proces. Părul se poate deteriora şi poate cădea din varii motive.

Dezechilibrele hormonale pricinuite de anumite contexte medicale parcurse şi tratamentele aferente, o alimentaţie deficitară, expunerea constantă la factorii de stres,

intrarea în contact cu substaţe nocive, consumul excesiv de alcool, bolile cronice, moştenirea genetică sau o igienă precară şi folosirea de produse neadecvate, toate acestea pot conduce la afectarea circulaţiei sangvine la nivelul scalpului şi la deteriorarea firului de păr.

Remedii în prevenirea căderii părului şi pentru regenerare

Pentru a preveni căderea părului şi pentru a-i asigura un aspect frumos şi sănătos, este foarte importantă aplicare de tratamente concepute astfel

încât să asigure restabilirea echilibrului la nivelul scalpului. 63 Sampon reprezintă una dintre cele mai eficiente metode prin care se poate interveni asupra firului de păr, prevenind căderea acestuia şi întărindu-i rădăcina.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

Au început filmările pentru “Bravo, ai stil!” Cele zece concurente și-au făcut intrarea în noul platou, configurat special pentru cel de-al optulea sezon al emisiunii

Acţiunea celor cinci elemente din compoziţie, cafeina, zincul, taurina, biotina şi extractul de saw

palmetto, va fi benefică atât bărbaţilor, cât şi femeilor. Şamponul va acţiona ca tratament de restabilire a circulaţiei sangvine optime, susţinând sănătatea rădăcinii firului de păr şi aspectul luminos al acestuia. Aplicat corect şi constant, şamponul va avea efecte vizibile, asigurând un păr frumos, cu rădăcini rezistente şi revitalizate.

Stilul de viaţă şi căderea părului

Calviţia este fenomenul care afectează un procent mare din populaţie. Cauzele multiple pot conduce la deteriorarea masivă a părului, astfel că se impune luarea celor mai bune măsuri. Pe lângă tratamentul asigurat prin aplicarea unui şampon de top, este indicat a se adopta şi câteva măsuri la nivelul stilului de viaţă. Se va viza o alimentaţie echilibrată, bogată în nutrienţi şi slabă în grăsimi, se va asigura o hidratare optimă şi nu se va neglija capitolul somn şi odihnă.

Un organism surmenat, nu va avea capacitatea de refacere celulară, aspect care va fi vizibil şi la nivelul firului de păr. Se va evita expunerea repetată la factori de mediu nocivi, precum şi în bătaia directă a razelor solare. Nu se vor aplica frecvent proceduri stilistice specifice, precum folosirea plăcilor de păr sau a substanţelor cu rol fixator. Foarte importantă pentru echilibrul întregului organism, este tratarea oricăror afecţiuni, astfel încât să se restabilească echilibrul general, inclusiv cel de la nivelul scalpului.