Calendar ortodox pentru ziua de 25 iunie 2024: Este pomenită sfânta ale cărei moaște au vindecat creștinii de boală

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 24 iun 2024, 15:39

Rugăciunea vindecătoare pe care este bine să o rostești pe 25 iunie

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 25 iunie 2024, atunci când creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Mare Muceniță Fevronia.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 25 iunie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă o pomenește pe Sfânta Mare Muceniță Fevronia, ale cărei moaște au vindecat nenumărați creștini bolnavi.

Rugăciunea vindecătoare pe care este bine să o rostești pe 25 iunie!

Calendar ortodox 25 iunie 2024

Sărbătoare 25 iunie. Sfânta Mare Muceniță Fevronia este sărbătorită în fiecare an pe data de 25 iunie în calendarul ortodox.

Sfânta Mare Muceniță Fevronia a fost o fată extrem de frumoasă, iar alături de frumusețe fizică, aceasta avea și o frumusețe sufletească, fiind bună la suflet, înțeleaptă și cu multă credință în Dumnezeu. Viața acestei sfinte era atât de curată, încât pe parcursul vieții ei, mai mulți oameni venea la ea pentru a primi sfaturi valoroase.

În zilele împăratului Dioclețian, la cetate a venit un mare dregător, Selim, ce avea o ură foarte mare pentru credincioșii creștini, iar acesta, alături de nepotul său, Lisimah, urmăreau creștinii ce se aflau la granița cu Persia.

Deși Selin își dorea să îi alunge pe creștini, nepotul său, Lisimah, avea o iubire și o grijă deosebită față de credincioșii ce se închinau lui Dumnezeu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

Astfel, Lisimah îi anunțau pe creștini când avea să vină Selim, însă acest ajutor nu a ajutat ceea ce avea să vină. La granița cu Persia se afla o mănăstire de maici, la care mergea și Sfânta Mare Muceniță Fevronia. Selim a dat ordin ca acest loc să fie atacată, iar deși toate măicuțele au fugit pentru a se ascunde, însă Sfânta Mare Muceniță Fevronia nu a fugit cu celelalte surori, ci a rămas în mănăstire cu egumena Vriena.

Sfânta Mare Muceniță Fevronia avea 20 de ani la acel moment.

Selin i-a cerut să jertfească idolilor și să se logodească cu Lisimah, însă aceasta a refuzat această variantă, motiv pentru care Sfânta Mare Muceniță Fevronia a fost chinuită în nenumărate moduri. Aceasta a fost pusă în foc, i s-a scos limba, i s-au scos dinții, urmând ca Sfânta Mare Muceniță Fevronia să moară decapitată, potrivit pravila.ro

Sărbătoare 25 iunie

Canon de rugăciune către Sfânta Mare Muceniță Fevronia, sărbătorită pe 25 iunie în calendarul creștin

O, sfântă slăvită mare mucenică a lui Hristos, Fevronia, auzi-ne pe noi, păcătoșii și smeriții, care alergăm cu credință și cu evlavie către ajutorul sfintelor tale rugăciuni, nu ne lăsa pe noi, nevrednicii, care înotăm în valurile tulburi ale veacului de acum.
Sfântă Mare Mucenică, pleacă genunchii tăi cei duhovnicești către Dulcele Iisus, Mirele tău Cel dorit, în a cărui cămară acum te veselești și roagă-L pe El, cu dragostea aceea cu care

îl rugai în sfintele tale nevoințe, să ne trimită și nouă, celor săraci și neputincioși, mila și Harul Său, spre ajutor în scârbele și ispitele noastre, care de pretutindeni ne necăjesc pe noi.


Fii mijlocitoare către preasfânta și viața cea îngerească pe care ai avut-o pe pământ. Credem că la orice mijlocire vei fi ascultată de Preabunul Dumnezeu, căci și tu ai plăcut Lui și ai păzit cu mare sfințenie poruncile Lui. Și pentru dragostea Lui ți-ai pus sufletul tău și te-ai adus pe tine jertfă vie, neprihănită și cuvântătoare. Deci, ca o slugă bună și preaînțeleaptă, multă îndrăzneală având către Stăpânul și Dumnezeul nostru Îmblânzește-L pe El, ca nu cu a Sa dreaptă mânie să ne pedepsească pe noi, care în toate zilele și ceasurile Îl supărăm cu păcatele noastre, ci cu al Său dar și cu a Sa îndurare să ne ajute nouă să facem voia Lui, spre a scăpa de veșnicile munci și a intra întru fericirea și veselia cea nemărginită. Amin!