Calendar Ortodox 7 martie 2021. Ce mari Sfinti sunt praznuiti in aceasta zi!

,
calendar ortodox martie 2021
Calendar Ortodox 7 Martie 2021

Calendar Ortodox 7 martie 2021. In aceasta zi de sabata, 7 martie, creștinii ii praznuiesc pe Sfintii Mucenici Episcopi din Cherson


In articol:

Potrivit Calendarului Ortodox pentru 2021 , in fiecare an, pe data de 7 martie, crestinii ii sarbatoresc pe Sfintii Mucenici Episcopi din Cherson;Sfantul Mucenic Efrem, episcopul Tomisului, dar si Lasata secului de carne.

De asemnea, crestinii se pregatesc de  inceputul Postului Sfintelor Pasti, din 15 martie.

Cine a fost Sfantul Cuvios Pavel

Potrivit crestinortodox.ro Sfantul Cuvios Pavel, numit si cel simplu, sau cel prost, este sarbatorit pe 7 martie. Sfantul Pavel era plugar sincer si bine voitor. El avea, insa o sotie rea la suflet si desfrânată.

Într-o zi, venind el de la ţarină el a găsit-o pe soţia lui necinstindu-i casa cu un bărbat străin. El le-a zis, cu iertare: Bine, bine, nu-mi pasă de ce faceţi, martor iau pe Iisus Hristos; de acum înainte nu vreau să o mai văd înaintea ochilor; a ta să fie şi ea şi copiii ei, iar eu mă voi duce şi mă voi face monah.

Citeste si: Calendar Ortodox martie 2021. Ce sărbători religioase sunt în această lună

Cine au fost Sfintii Mucenici Episcopi din Cherson

Sfintii Mucenici Episcopi din Cherson
Sfintii Mucenici Episcopi din Cherson, sarbatoriti in 7 martie

Sfintii Mucenici Episcopi Vasilevs, Efrem, Evghenie, Capiton, Eterie, Agatodor si Elpidie au fost episcopi ai Chersonului. Ei au fost trimisi de catre Patriarhul Ierusalimului ca misionari in tinuturi pagane, ca sa converteasca popualtia la crestinism.

Dupa ce Vasilevs a inviat din morti pe copilul conducatorului din Cherson, a fost ucis de pagani. Dupa moartea lui, au venit in Cherson, episcopii Evghenie, Agatodor si Elpidie.

Si acestia au fost ucisi de pagani, tot in ziua a saptea a lunii martie. Efrem a fost omorat prin decapitare.

Episcopul Eterie a cerut ajutorul imparatului Constantin cel Mare, dar a fost omorat pe in momentul in care mergea la Bizant sa-i multumeasca imparatului pentru ajutor.

Sfantul Capiton, a fost episcop pentru scitii cei salbatici si primitivi. Ei, l-au pus sa intre intr-un cuptor de foc, pentru a dovedi puterea lui Hristos.

Sfantul episcop a intrat in foc si a ramas in acel cuptor vreme de un ceas, fara ca sa i se arda nimic. In urma acestei minuni primitivii sciti au strigat: "Unul este Dumnezeu, Dumnezeul crestinilor, mare si puternic, Care le apara pe slugile Lui de flacarile focului!" Atunci toata cetatea si imprejurimile au venit la Sfantul Botez. Dupa un timp, paganii l-au inecat in raul Nipru.

Citeste si: Tradiții și obiceiuri. De ce merg finii la nași de lăsatul secului

Troparul Sfintilor Mucenici din Cherson

Mucenicii Tai, Doamne, intru nevointele lor, cununile nestricaciunii au dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca avand puterea Ta pe chinuitori au invins; zdrobit-au si ale demonilor neputincioasele indrazniri. Pentru rugaciunile lor mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Citeste si: Cele mai bune rețete de mucenici moldovenești și muntenești!

Tot astazi se face pomenirea:
- Sfantului Mucenic Efrem, Episcopul Tomisului;
- Sfintilor Nestor si Arcadie, episcopii Trimitundei;
- Sfantului Cuvios Pavel, ucenicul Sfantului Antonie cel Mare;
- Sfantului Efrem, patriarhul Antiohiei.

Citeste si: Când se pot face nunți în 2021. Calendarul sărbătorilor și al zilelor de post

 

Citește-ne pe
Citește și:

Tradiții și obiceiuri. De ce merg finii la nași de lăsatul secului

PRIORITATE de pandemie: Klaus Iohannis PROMITE noi achiziții pentru dotarea Armatei

Irisha BATUTA MAR de un barbat! A fost hartuita! Ce s-a intamplat la Survivor Romania

Calendar Ortodox 3 martie 2021. Ce mari Sfinti sunt praznuiti! Iata ce rugaciune folositoare pot rosti credinciosii in aceasta zi!

Când se pot face nunți în 2021. Calendarul sărbătorilor și al zilelor de post

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies