Calendar ortodox 21 noiembrie. Dezlegare la peste. Este Intrarea in Biserica a Maicii Domnului

Pe data de 21 noiembrie este o sărbătoare foarte importantă în calendar! În această zi este prăznuită Intrarea în Biserică a Maicii Domnului


In articol:

Pe data de 21 noiembrie este o sărbătoare foarte importantă în calendar! În această zi este prăznuită Intrarea în Biserică a Maicii Domnului și deși suntem în plin post al Crăciunului, este dezlegare la pește

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este o sărbătoare foarte importantă prăznuită în fiecare an pe 21 noiembrie. Această sărbătoare marcată în calendar este cunoscută în popor sub denumirea de Vovidenia sau Ovedenia.

Tradiții și obiceiuri la sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului

Încă din cele mai vechi timpuri, creștinii spun că în ziua de 21 noiembrie, atunci când este prăznuită Intrarea în Biserică a Maicii Domnului trebuiesc respectate anumite tradiții și obiceiuri.

În ziua de Intrarea Maicii Domnului în Biserică copiii pun crengi de măr în vase cu apă. De asemenea, în această zi este complet interzis să practici orice activitate legată de prelucrarea lânii și pieilor de animale, deoarece se spune că în noaptea de Ovidenie strigoii circulau fără opreliște, se ungeau cu usturoi cercevelele ferestrelor, tocurile ușilor, vatra și cuptorul care comunicau, prin horn, cu exteriorul.

Citeste si: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului

Citeste si: Alimente permise în post. Ce sa mananci in postul craciunului

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este cunoscută şi sub denumirea de Sărbătoarea Luminii. Tot pe 21 noiembrie este şi dezlegare la peşte, după cum se menționează în calendarul ortodox.

Rugăciunea de pocăință către Maica Domnului

„Stăpână prea milostivă şi bună, primeşte rugăciunea mea cea ticăloasă ce se aduce ţie din gură netrebnică, deşi toate le ştii, şi mai ales neputinţa mea. Că eu prin tine scap la bunătatea Fiului tău şi prin tine, Doamna mea, m-am abătut din calea ce ducea spre moarte. Şi ştiind faptele şi toate mişcările mele, cele din zi şi din noapte, cele cu lucrul şi cuvântul, cele întru ştiinţă şi întru neştiinţă, îndreptează-mă, că eu pe tine te am mijlocitoare către Hristos, Dumnezeul nostru”.

sursa: spynews.ro

Citeste si: Rugăciune Arsenie Boca. Ce spune Sfântul Ardealului despre Postul Crăciunului

Citeste si: Postul Crăciunului. Rugăciunea pe care să o rostești în post pentru a atrage binele

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate