Corina Untila a murit. Eroina de la Revolutia din '89 s-a stins la doar 48 de ani

,

Corina Untilă, preşedintele Asociaţiei „17 decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Revoluţia din 1989”, a fost înmormântată marţi, 19 noiembrie, în Cimitirul “Rusu Şirianu” din Timişoara.


In articol:

Corina Untilă a murit la vârsta de 48 de ani pe 17 noiembrie, cu o lună înainte de ziua în care în Timişoara se va ţine doliu pentru victimele revoluţiei de acum 30 de ani.

Corina s-a născut în data de 10 august 1971, în Timişoara. În seara de 16 decembrie 1989 a hotărât să se alăture luptătorilor împotriva regimului comunist, care se aflau deja în stradă, în Timişoara.

A fost împuşcată în spate şi rănită grav de militari în data de 17 decembrie 1989, la Podul Decebal din Timişoara. Corina Untilă avea pe atunci doar 18 ani.

În 2015 i-au luat indemnizaţia de invaliditate. Au chemat-o la Bucureşti, s-au uitat la rana ei şi i-au spus: S-a vindecat frumos.

Ponta a schimbat legea. Nu se mai încadra. Se încadrau alţii. Alţii care au făcut Revoluţia la televizor sau care nu au facut-o deloc. Sau chiar au tras împotriva celor care au făcut-o. Cei care râd cinic când aud pe cineva vorbind despre Revoluţie, idealuri şi sacrificiu.

Ei au meritat, Corina nu. Ei merită în continuare. Corina nu. Pe ei o să îi vedem peste câteva săptămâni la televizor, la conferinţe şi la depuneri de coroane. Se împlinesc 30 de ani nu? Si ce ne mai plac nouă sărbătorile astea rotunde! Chit că nimeni nu întelege, nu vrea şi nu are chef să sărbatorească. Dar va fi ceva deosebit. Cum ne place. Se va termina cu alegerile, cu politica şi alte chestii, iar oficialităţile vor merge sa depună coroane.
Se va da la televizor. Sunt sigur ca o sa mearga iarăşi pe bulevardul Milea din Bucureşti sa depună acolo coroane. Milea care a dat ordin să tragă Armata la Timişoara. Armata care a tras în Cristina Untila. Cât de românească este asta!”,
a scris istoricul Mădălin Hodor, pe pagina sa Facebook.

Citeste si: Inceputul Revolutiei din 1989 a fost retrait de timisorenii prezenti in Piata Operei. Banatenii au spus o rugaciune si au format o cruce din 150 de candele

Măcar anul ăsta este scutită de spectacolul grotesc al unei Revoluţii urâte de toată

lumea, dar celebrată ipocrit de toţi. România a mai pierdut un erou. Sunt tot mai puţini. Dumnezeu sa o odihnească pe Corina Untila!”, a transmis Mădălin Hodor.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Citeste si: Sa nu uitam! 29 de ani de la Revolutie. Imagini-document: In Bucuresti si Timisoara libertatea a avut gust de sange

Citeste si: Medalie exclusivă cu ocazia comemorării a 30 de ani de la Revoluția din 1989

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Rugăciune Arsenie Boca. Ce spune Sfântul Ardealului despre Postul Crăciunului

După ce le-a tăiat din bani, Florin Cîțu cere preoților să-l ajute în campania de vaccinare

Un nou dezastru în familia Clejanilor. Dupa scandalul provocat de Fulgy, acum au o problema si mai mare

Sotia lui Michael Schumacher a spus adevarul: "Intotdeauna si-a dorit asta"

Nelson Mondialu a explodat: "Oricum se afla! Mai bine sa spun eu ca Bianca e gravida"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies