Calendar ortodox, 17 ianuarie, Sfantul Antonie. Este mare sarbatoare pentru crestini

,

Sfantul Antonie cel Mare este praznuit astazi, 17 ianuarie. Calendarul ortodox. Cine a fost Sfantul Antonie cel Mare.


In articol:

Calendar ortodox, 17 ianuarie, Sfantul Antonie. Sfantul Antonie cel Mare este praznuit de catre Biserica Ortodoxa in fiecare an pe data de 17 ianuarie.

Cuviosul Antonie cel Mare era de neam egiptean si invata despre credinta crestina pe care o imbratiseaza cu drag de la parintii si bunicii sai.

Antonie a trait pe vremea imparatilor Diocletian si Maximian, cunoscuta ca fiind o perioada in care persecutiile crestine erau la apogeu. Totusi, Antonie traieste o viata lunga prinzandu-l si pe bunul credincios imparat Constantin si fii sai.

Calendar ortodox, 17 ianuarie, Sfantul Antonie. De-a lungul vietii sale duce o viata pustniceasca exemplara, ajungand sa ii intreaca pe toti. Drept recunostinta, pilda tuturor pustnicilor a fost facuta dupa el. De asemenea, crestinii il cunosc si cinstesc si pentru faptul ca a fost primul indrumator si dascal al vietii obstesti, fiind singurul care a atins hotarul cel mai desavarsit al pustniciei, asa cum este aratat si in istoria vietii sale.

Citeste si: Rugăciune zilnică. Ce să rostești zi de zi pentru bunăstare

Citeste si: Rugăciunea părinților pentru ajutorul copilului la examen

Citeste si: Rugăciune pentru ajutor financiar. Cea mai puternică rugăciune pentru bani, avere și îndeplinirea dorințelor

De-a lungul vietii sale a facut extrem de multe fapte bune, ajutand pe cei nevoiasi. De asemenea, invataturile pe care Antonie le-a lasat sunt o nestemata pentru literatura bisericeasca.

Datorita faptului ca s-a aflat in trup muritor, prefera sa se departeze de toate cele trupesti, vazand sufletele care la moarte paraseau trupurile si erau indrumate de demoni. Aceasta este o insusire specifica fiintelor fara trup si cu adevarat duhovnicesti.

Citeste si: Calendar creștin ortodox 2020. Sărbătoare mare pe data de 8 ianuarie

Citeste si: Calendar ortodox ianuarie 2020. Sarbatorile din prima luna a anului

Citeste si: Arsenie Boca, jurnalul cutremurator al sfantului: "Aici sunt cei mai multi copii bolnavi de nervi"

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români

Andreea Oprică a sărit să o bată pe Andreea Pirui! De la ce a pornit totul VIDEO

Anunțul zilei vine de la ministrul Boloș: România a finalizat documentația pentru accesarea a 44 de miliarde de euro

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Marturisire bomba la "Puterea dragostei"! Manuela a fost casatorita! Afla detalii socante despre mariajul esuat al concurentei si ce reactii se vor starni, VINERI,...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies