Calendar ortodox 1 februarie 2023: Un mare sfânt făcător de minuni este sărbătorit azi. Rugăciunea cale alungă bolile și duhurile necurate

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 01 feb 2023, 08:05

Prăznuirea Sf Mc Trifon

Sursa: ziarullumina.ro

Calendar ortodox 1 februarie 2023. Sfântul Mucenic și făcător de minuni Trifon este sărbătorit de Biserica Ortodoxă miercuri, 1 februarie 2023.

Calendar Ortodox 1 februarie 2023,

data la care Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Mucenic Trifon, considerat protectorul grădinarilor, florarilor și păsărilor, fiind cel ce poate îndepărta insectele dăunătoare și păzi lanurile de secetă și grindină. Sf Trifon a fost învrednicit cu puterea izgonirii demonilor și a vindecării diferitelor boli.

Rugăciunea către Sfântul Trifon care alungă bolile și duhurile necurate pe care este bine să o rostești miercuri, 1 februarie 2023! 

Citește și: Calendar ortodox 31 ianuarie 2023: Sfinți tămăduitori, sărbătoare mare azi! Rugăciunea care vindecă boala și alungă durerea

Calendar ortodox 1 februarie 2023. Sfântul Trifon, făcătorul de minuni 

Calendar ortodox 1 februarie 2023. Prăznuirea Sfântului Mucenic Trifon, făcătorul de minuni. Deoarece Sf. Trifon este cinstit ca fiind cel care protejează grădinile și livezile împotriva insectelor dăunătoare și

a altor calamități naturale, el este zugrăvit în icoane purtând în mană o ramură de copac înfrunzită. 

Sfântul Mucenic Trifon s-a născut în localitatea Lampsacus din Frigia, o provincie romană din  Asia Minor  (Asia Mică).

Încă din tinerețe Domnul l-a învrednicit cu puterea izgonirii demonilor și a vindecării diferitelor boli. Odată, Sf. Trifon a salvat întreaga comunitate din Lampsacus de la înfometare, oprind cu puterea rugăciunii invazia lăcustelor care devorau lanurile de

grânele ale oamenilor de acolo.

Citește și: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta

Pe când avea doar 17 ani, Sf. Trifon a izgonit un demon din fiica împăratului roman Gordian (238–244). După șase zile de post și rugăciune, el le-a descoperit păgânilor existența diavolului. La porunca sa, diavolul s-a arătat tuturor, în chip de câine negru, având ochii ca de foc. Prin această minune i-a făcut pe mulți păgâni să treacă la creștinism. Sf. Trifon a devenit vestit și datorită faptului că îi ajuta pe cei neputincioși nu le cerea altceva decât credință în  Mântuitorul  Iisus Hristos cu a Cărui slavă îi vindeca, scrie orthodoxwiki.ro

Citește și: Mesaje de Întâmpinarea Domnului 2023: Cele mai frumoase urări pentru data de 2 februarie

Calendar ortodox 1 februarie 2023. Martiriul Sf Trifon 

După ce a fost arestat, Sf. Trifon a fost dus în fața guvernatorului Aquilinus, care i-a cerut să se lepede de credința sa și să aducă jertfă zeilor Romei (idolilor). Sf. Trifon a refuzat însă cu tărie și a mărturisit credința sa în Iisus Hristos. Pentru mărturisirea sa, sfântul a fost supus unor torturi îngrozitoare. În cele din urmă a fost condamnat la tăierea capului cu sabia. Sfântul mucenic s-a rugat înainte de execuție, mulțumind lui Dumnezeu pentru că l-a întărit în încercările sale. El s-a mai rugat Domnului să-i miluiască pe cei care-l vor chema în ajutor. De asemenea, s-a mai rugat lui Dumnezeu să moară înainte de a fi decapitat. Astfel, atunci când călăul a ridicat sabia pentru a-i tăia capul, Sf. Trifon își dăduse deja sufletul în mâinile Domnului. 

Calendar ortodox 1 februarie 2023. Rugăciune 

Rugăciune către Sfântul Trifon

„O, întrutotlăudate, Sfinte Mucenice Trifon, primeşte de la noi aceste cântări pe care cu umilinţă le aducem înaintea ta şi ne izbăveşte din toate nevoile şi scârbele ca un bun şi iubitor de oameni şi neînfruntat ocrotitor al creştinilor.

Căci deşi suntem nevrednici a ne face părtaşi milostivirii tale, pentru păcatele noastre cele multe şi grele, săvârşite în viaţa noastră şi în tot ceasul, însă cunoscând marea bunătate pe care ai arătat-o asupra celor ce te cinstesc pe tine şi se pocăiesc cu credinţă întru numele Domnului, năzuim cu lacrimi de umilinţă şi preaplecată mărturisire a păcatelor la mijlocirile tale înaintea Sfintei Treimi.

Zile cu dezlegare la pește în Postul Paștelui 2023: Se mănâncă pește în doar două zile. Iată despre ce sărbători este vorba!

Fii dar nouă, pururi rugător la Preaputernicul Dumnezeu, pentru iertarea păcatelor noastre, pentru mântuirea noastră de toate bolile şi primejdiile, de cutremurul pământului şi moarte năpraznică, pentru întărirea noastră în credinţa cea adevărată, apărându-ne de toate răutăţile după făgăduinţa ta, căci toţi te cinstim şi prăznuim numele tău, acum şi pururea şi în veci. Amin”

 

 

 


Cristina a izbucnit în lacrimi! Vorbele lui Radu au lovit-o crunt și regretă enorm că au ajuns în acest punct culminant al relației lor! „Nici nu mă așteptam să aud asta din partea lui! El îmi spune acum că ne-am răcit amândoi!”