Calendar creștin ortodox luni, 23 mai 2022: Sfântul pe care îl sărbătorim azi. Rugăciunea pe care trebuie să o spunem!

,
Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul, Episcopul Sinadei și Sfântul Ierarh Sinesie al Ciprului
Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul, Episcopul Sinadei și Sfântul Ierarh Sinesie al Ciprului[Sursa foto: doxologia.ro]

Luni, 23 mai 2022 credincioșii creștini-ortodocși îl sărbătoresc pe un sfânt care a fost episcop. Iată ce rugăciune trebuie să spunem.


In articol:

Luni, 23 mai 2022 e sărbătorit în calendarul creștin-ortodocs Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul, episcopul Sinadei.

Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul a trăit în secolul al IX-lea, potrivit crestinortodox.ro. Datorită vieții curate și feciorelnice pe care a dus-o din fragedă copilărie, el a fost ales și sfințit episcop al Sinadei de către Patriarhul Tarasie.

În timpul domniei împăratului Leon Armeanul, Mihail a fost scos din scaunul său episcopal și aruncat în exil, deoarece nu a voit să lepede cinstirea sfintelor icoane.

"Acest sfânt Mihail, după cum s-a învrednicit a fi de un nume cu îngerul cel mare al puterilor cerești, tot astfel și viața lui a fost îngerească, de vreme ce și-a luat asupră-și curăția cea feciorească și celelalte fapte bune", arată doxologia.ro.

Sf Mihail Mărturisitorul

Sf Mihail Mărturisitorul

[Sursa foto: doxologia.ro]

Citeste si: Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena 2022. O mulțime de români își serbează ziua onomastică pe 21 mai

Rugăciunea zilei de luni

Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilinţă recunosc şi mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeieşti. Deci, astăzi, că este luni şi începutul săptămânii, mă rog cu umilinţă îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie şi fără de voie, şi-mi ajută să pun început bun şi să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire! O, Doamne, astăzi Îîţi dau sufletul şi trupul meu şi voinţa mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta. Pedepseşte-mă, Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viaţă. Şi iartă pe cei vii şi pe cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, şi pe toți ne învredniceşte de mărirea Ta în Rai. La aceasta pun mijlocitori pe Sfinţii Tăi Îngeri, către care zic: O, cereştilor ajutători şi păzitori ai oamenilor, vouă mă închin şi vă mulţumesc pentru ajutorul şi conducerea ce ne-o daţi în toate zilele nouă, nevrednicilor şi păcătoşilor.

Scutiţi-mă de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi, ca să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciţi-mă să vă văd la moartea mea, stând în jurul meu şi să duceţi sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Feţei lui Dumnezeu, iar vouă să vă mulţumesc acolo, pentru purtarea de grijă ce aţi avut pentru mine şi binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci. Amin.

Citeste si: Toți cei care poartă acest nume își serbează onomastica astăzi. Zi de sărbătoare în calendarul creștin ortodox vineri, 20 mai 2022

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Canalul Siret-Bărăgan putea iriga 10% din agricultura României. Cât de realist este noul plan al lui Petre Daea

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena 2022. O mulțime de români își serbează ziua onomastică pe 21 mai

Zeci de ţări au cerut Rusiei să-şi retragă imediat trupele de la centrala nucleară Zaporojie

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce trebuie să faci de Sfinții Constantin și Elena 2022. Tradiții, obiceiuri și superstiții care se respectă în această zi. Florile care nu trebuie să lipsească din casă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies