Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena 2022. O mulțime de români își serbează ziua onomastică pe 21 mai

,
ce nume se sarbatoresc de sfintii constantin si elena

Iată ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena 

[Sursa foto: pexels]

De Sfinții Constantin și Elena 2022, în casele românilor este prilej de sărbătoare. Iată cine își serbează onomastica pe data de 21 mai 2022. Lista numelor care se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena.


In articol:

Deși în centrul atenției sunt toți cei care poartă numele de Constantin și Elena pe 21 mai, există și alte nume care se sărbătoresc în această zi sfântă.

De-a lungul timpului, pornind de la numele Constantin și Elena au a apărut mai multe derivate, astfel că o mulțime de români își serbează onomastica în ziua în care sunt prăznuiți cei doi mari sfinți în calendarul creștin ortodox. Cine trebuie să primească urări de Sfinții Constantin și Elena?

Sfinții Constantin și Elena 2022. Numele care se sărbătoresc pe 21 mai 

În calendarul creștin ortodox, pe data de 21 mai sunt prăznuiți Sfinții Constantin și Elena, aceasta fiind o sărbătoare importantă pentru toți românii. Cu această ocazie, mai bine de 1,8 milioane de români își serbează ziua de nume în această zi, ceea ce înseamnă că ei sunt cei care primesc mesaje, urări, felicitări și cadouri pe 21 mai.

De Sfinții Constantin și Elena se sărbătoresc mai multe nume, după cum urmează: Constantin, Constantina, Costi, Costică, Costeluș, Costin, Costea, Costinel, Costache, Constandin, Constanţiu, Costelică, Constanța, Tinu, Tina, Costaș, Tică, Ticuța, Ticușor, Tanța, Tanți, Tănțica, Titi, Titel, dar și alte derivate. 

Când vine vorba despre numele Elena, cele mai multe femei din România care își serbează onomastica pe 21 mai au primit la botez prenumele Elena, dar și nume ca Nuți, Nuțica, Lena, Lenuța, Leni, Elina, Eleni, Ela, Eleonora, Helena, Ileana, Ilinca, Ilenuș, Ilenuța, Leana, Nora, Nuța,  Nuțișor sau Lina.

Astfel, toate aceste persoane își sărbătoresc ziua de nume de Sfinții Constantin și Elena, sărbătoare care pică în fiecare an la dată fixă, pe 21 mai.

 nume care se sarbatoresc de sfintii constantin si elena

Peste 1,8 milioane de români își serbează ziua de nume de Sfinții Constantin și Elena 

[Sursa foto: pexels]

Care este semnificația numelui Constantin?

Constantin este numele care amintește de marele sfânt, cel care a fost fiul împăratului Constantius Chlorus și al Elenei. Pe lângă semnificația bibilică, se spune că numele Constantin simbolizează hotărâre și echilibru, acest nume fiind potrivit pentru o persoană puternică și care își dorește să iasă mereu învingătoare. De obicei, cei care poartă acest nume reușesc să facă față provocărilor pe care le întâmpină, sunt calmi, sensibili și pun accentul pe emoție.

Care este semnificația numelui Elena?

Despre persoanele care poartă numele Elena se spune că reușesc să fie o sursă de inspirație pentru toți cei din jur și să aducă bucuria în viața apropiaților lor. Acest nume este un simbol al sensibilității, al emoției, dar și al luptei, având în vedere că se spune că femeile care îl poartă sunt capabile să facă orice pentru a-și atinge obiectivele. În plus, numele Elena este unul sfânt, acesta amintind de Sfânta Elena, mama Sfântului Constantin. 

Citeste si: Ce trebuie să faci de Sfinții Constantin și Elena 2022. Tradiții, obiceiuri și superstiții care se respectă în această zi. Florile care nu trebuie să lipsească din casă

10 mesaje, urări și felicitări pe care să le trimiți celor care portă numele Constantin și Elena 

Pentru că pe 21 mai își serbează onomastica, cei care poartă numele Constantin și Elena primesc foarte multe urări în această zi. Iată ce mesaje le poți trimite persoanelor importante din viața ta care astăzi în sărbătoresc ziua de nume. 

„Este o zi specială pentru tine și îți doresc să te bucuri din plin de fiecare moment. Să trăiești cu numele, să ai parte de multă fericire, sănătate și noroc. La mulți ani!”

„Numele sfânt pe care îl porți să te ajute și să te călăuzească întreaga viață. Să ai puterea de a trece peste orice obstacol și să nu uiți să te bucuri de tot ceea ce te înconjoară. La mulți ani!”

„Gândul meu bun să ajungă la tine, să ai parte de sănătate, fericire și iubire. La mulți ani binecuvântați!”

„Cu ocazia zilei de nume, îți doresc un munte de sănătate, o mare de iubire și un ocean de fericire! La mulți ani frumoși!”

„Nu lăsa această zi să treacă fără să te bucuri, fără să zâmbești și fără să îți pui o dorință. Îți urez un călduros „La mulți ani!” și sper să ai parte de o zi minunată, la fel ca tine!”

„Dintre toți, Dumnezeu te-a ales pe tine să porți acest nume sfânt. Îți doresc să ai parte de tot ce e mai bun și să îți păstrezi mereu optimismul. La mulți ani!”

„Să îți petreci această zi frumos, să te bucuri alături de toți cei dragi și să nu lași pe nimeni și nimic să te întristeze. Să ai parte de o zi minunată. La mulți ani!”

„Să ne trăiești, să ai parte doar de momente frumoase, iar problemele să te ocolească. La mulți ani!”

„E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. La mulți ani”

„Să te bucuri, să petreci și să îi ai alături pe toți cei dragi. La mulți ani frumoși și sănătoși!” 

Citeste si: Cine au fost Sfinții Constantin și Elena, sărbătoriți de ortodocși pe 21 mai

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un vameş maghiar şi-a dat demisia după un conflict violent în Vama Nădlac cu un cetăţean român VIDEO

Rugăciune către Sfinţii Constantin şi Elena. Se spune pe 21 mai și este grabnic ajutătoare pentru cei care au probleme mari

Poliția Capitalei l-a găsit pe bărbatul care a furat un videoproiector de 32.000 de lei de la Teatrul Național

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Mesaje si SMS-uri de Sfinții Constantin și Elena. Cele mai frumoase urări pentru cei care își serbează onomastica pe 21 mai 2022

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies