Căldură tropicală! Ce urmează în România, în zilele viitoare! Temperaturi uriașe se vor înregistra în țară!

Deși România se confruntă acum cu o răcire semnificativă a vremii, temperaturile fiind similare cu cele care se înregistrează iarna, meteorologii anunță o încălzire serioasă zilele următoare.


In articol:

În Europa Centrală și de Est va pătrunde un val de aer tropical. Acesta va străbate și țara noastră, temperaturile urmând să fie foarte ridicate pentru această perioadă.

Începând de sâmbătă, valul de aer tropical va împinge valul de aer polar care a pătruns zilele acestea în țara noastră. Temperaturile maxime vor ajunge, astfel, la 25 de grade Celsius, în condițiile în care azi-noapte s-au înregistrat minime de sub 0 grade.

Vremea s-a schimbat radical!

În ultima zi a lui octombrie, temperaturile sunt extrem de scăzute. Avem parte de o vreme deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării. În regiunile din jumătatea de sud, precum şi la munte vor fi înnorări persistente şi temporar, mai ales ziua, se vor semnala precipitaţii.

În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare şi doar izolat se pot semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări, ziua, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, amplificând senzaţia de rece. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 11 grade, iar cele minime, preponderent negative în nord şi centru, se vor încadra între -4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 7 grade pe litoral. Izolat se va semnala ceaţă.

În București cele mai mari temperaturi nu vor depăși 7 grade Celsius. Vântul va sufla slab până la moderat, cu o viteză de 24 km/h, în vreme ce umiditatea va atinge pragul de 94%, potrivit capital.ro.

La munte vom avea parte de zăpadă. Deși a mai nins și la începutul toamnei, adevarata iarnă s-a instalat de marți la altitudini de peste 1.800 de metri unde se anunță lapoviță, ceață densă, dar și ninsori abundente.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate