Calatorii de la metrou, in pericol! Ce problema grava au TOATE trenurile de pe magistrala Pipera - Berceni

Liderul Sindicatului de la metroul din Bucuresti, Ion Radoi, a facut o serie de dezvaluiri ingrijoratoare referitoare la starea tehnica a trenurilor care circula in subteran.

Oficialul a afirmat ca vietile calatorilor sunt in pericol din cauza unei probleme la computerul de bord pe care o au toate cele 13 trenuri CAF care circula pe magistrala Pipera - Berceni.

Ion Radoi sustine ca este vorba despre o problema de soft, care poate face ca trenurile sa devina imposibil de controlat.
Aceasta a fost si cauza accidentului din 26 ianuarie 2019, cand un tren de metrou a deraiat si s-a izbit cu 50 km/h de zidul de la depoul Berceni. Din fericire trenul circula fara calatori.

Potrivit evz.ro Ion Radoi a declarat ca, la acel moment, vazand ca nu mai poate controla trenul, mecanicul a alergat pana in al treilea vagon pentru a-si salva viata; s-a ales totusi cu o fractura de bazin.

"De atunci nu avem nicio concluzie, nimeni nu este tras la raspundere si toti merg mai departe. Sunt 13 trenuri de acest tip in functiune. Trenul distrus a costat sase milioane de euro. Nu avem macara sa il scoatem de aici, dar probabil va fi taiat si va ajunge la fier vechi", a declarat Ion Radoi.

"Se pare ca softul este adus din China via Turcia, ceva de genul asta, deci va dati seama (...) La proba care a fost dupa accident, toate trenurile s-au comportat la fel ca acesta, adica nu au mai putut fi controlate", a spus si Marin Ticu, mecanic la Metrorex.

Se pare ca tot trenurile CAF au si probleme de ordin mecanic: un alt incident s-a produs in statia Pipera, cand una dintre bielete s-a rupt, pericolul de deraiere fiind extrem de mare.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate