Bulgaria, reguli clare de la 1 Mai! Ce măsuri trebuie să respecte românii care vor merge în vacanță

,
Bulgaria primește turisti in statiune din data de 1 mai
Bulgaria deschide sezonul estival de la 1 mai

Sezonul turistic de vară al Bulgariei se deschide pe 1 mai, așa cum a stabilit guvernul de la Sofia. Însă, turiștii vor trebui să respecte o serie de măsuri pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19. Ce măsuri a impus Bulgaria în vederea deschiderii sezonului estival?


In articol:

Autoritățile de la Sofia fac tot ce este posibil ca anul acesta industria de profil să poată avea o revenire, după prăbușirea înregistrată în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus.

Bulgaria a pregătit reguli pentru turiștii care îi vor trece pragul.

Bulgaria a stabilit reguli pentru turiști. Ce măsuri vor trebui respectate dacă alegi această destinație turistică

Bulgaria este destinația de vacanță preferată a românilor. Aceasta a avut de suferit anul trecut după lovitura dată de pandemie. 

Sofia speră ca anul acesta turismul să contribuie din nou la creșterea produsului intern brut, așa cum o făcea înainte de pandemie.

Bulgaria își propune deschiderea sezonului estival începând cu data de 1 mai, conform planurilor guvernamentale, care au ca scop primirea turiștilor în stațiunea de la Marea Neagră. Turiștii vor fi primiți în stațiune dacă sunt vaccinați anti-COVID-19, dacă au un test PCR negativ sau dacă au trecut recent prin boală, relatează DPA, citat de Agerpres.

Citeste si: Beneficii pentru românii care se vaccinează anti-Covid! Ar putea circula fără restricții în Grecia și Israel

Ce alte reguli mai trebuie să respecte turiștii care aleg ca destinație Bulgaria

Bulgaria pregătește și alte reguli pentru turiștii care vor veni în stațiune în această vară. Ministerul Turismului a anunțat că măștile de protecție vor fi obligatorii în toate zonele comune închise, iar distanțarea socială trebuie să fie respectată peste tot.

De asemenea, pe plajă, o umbrelă poate fi folosită de cel mult două persoane sau de membrii unei singure familii.

Totodată, vor fi aplicate mai multe reguli de igenă.

Industria turistică din Bulgaria a fost grav afectată de pandemia de COVID-19 în 2020. Numărul turiștilor din străinătatea, care sunt esențiali pentru industrie, au scăzut, iar turiștii interni nu au putut compensa pierderile enorme.

Înainte de declanșarea pandemiei, turismul a generat 12% din produsul intern brut al celor mai sărace țări din UE.

Bulgaria impune noi reguli pentru turisti
Reguli pentru a calatorii in Bulgaria

Citeste si: Grecia va deschide sezonul turistic pe 14 mai in acest an! Iata ce CONDITII vor impune autoritatile elene turistilor!

Turcia nu va cere pașaport de vaccinare pentru turiștii care vor alege țara ca destinație turistică

Ministrul Turismului de la Ankara, a anunțat că nu va solicita pașaport de vaccinare turiștilor străini care vor să călătorească în țară.

De asemenea, ministrul a mai sublinitat că nu va solicita dovada de vaccinare și, după 15 aprilie, se va stabili dacă vor mai fi cerute rezultatele negative ale testului anti-COVID-19.

Mehmet Ersoy a asigurat că Turcia dispune de proceduri vamale la cele mai înalte standarde internaționale, care vor permite turiștilor să circule prin Turcia fără a se expune unui risc major de îmbolnăvire cu noul coronavirus. 

Turcia nu va mai cere nici testul COVID
Turcia nu cere pasaport de vaccinare

”Noi nu vom solicita paşapoarte de vaccinare din partea turiştilor internaţionali care vin la noi în ţară”, a precizat Mehmet Ersoy.

Ministrul Trurismului a mai adăugat că angajații hotelurilor și ai altor resorturi turistice vor fi încadrați în categoria prioritară pentru a se vaccina, înaintea sezonului de vară. 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Raed Arafat, despre un eventual pașaport de vaccinare: "Trebuie evitată..."

Vasile Dîncu anunță sfârșitul Guvernului Cîțu: 'PSD nu va susţine un guvern minoritar al PNL'

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

Restricțiile de călătorie se relaxează de astăzi, 12 martie! În ce țară se iau măsurile

Grecia va deschide sezonul turistic pe 14 mai in acest an! Iata ce CONDITII vor impune autoritatile elene turistilor!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies