Brigitte Bardot si Pamela Anderson se opun EUTANASIERII cainilor vagabonzi. "Ce urmeaza in Romania este un GENOCID"

Brigitte Bardot si Pamela Anderson doresc o interventie a presedintelui Consiliului European in Romania pe tema "genocidului impotriva animalelor, fara precedent, care se anunta in Romania, un stat membru UE", se arata intr-o scrisoare publicata pe site-ul Fundatia Brigitte Bardot.

"Prin vocile noastre, care reprezinta milioane de alte voci, ne facem purtatoarele de cuvant ale opiniei publice internationale scandalizate de genocidul impotriva animalelor, fara precedent, care se anunta in Romania, un stat membru al Uniunii Europene (UE)", se arata intr-o scrisoare postata pe site.

Bardot si Anderson ii cer, in continuare, presedintelui Consiliului European "sa intervina pe langa presedintele Taian Basescu pentru ca acesta sa accepte crearea unor programe vaste de sterilizare a cainilor vagabonzi, care s-au dovedit eficiente in numeroase alte tari, si sa renunte la uciderea a mii de ciini nevinovati".

"Domnul Basescu nu vrea sa auda nimic, el lasa cainii sa se reproduca pentru ca apoi sa puna militiile sale ale mortii sa intervina. Este o rusine pe care Europa nu trebuie sa o accepte", se subliniaza in scrisoare.

Anterior, Fundatia Brigitte Bardot a anuntat ca studiaza recursurile posibile la nivel national si european pentru a impiedica "uciderea" cainilor maidanezi din Romania, dupa ce Parlamentul roman a aprobat legea care permite eutanasierea cainilor fara stapan.

Un copil in varsta de patru ani a murit, la inceputul lunii, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi, in apropierea Parcului Tei, din Bucuresti, iar fratele acestuia, de sase ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica.

Parlamentul roman a adoptat, saptamana trecuta, proiectul de lege ce permite eutanasierea cainilor fara stapan care nu sunt adoptati sau revendicati intr-un termen de 14 zile lucratoare de cand ajung in adaposturi, cu 266 de voturi pentru, 23 impotriva si 20 de abtineri.

Sursa: Mediafax.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate