Brazilia și Rusia au încheiat un acord pentru achiziționarea de motorină mai ieftină. Oficialii refuză să dea informații suplimentare

Author: Lavinia Medrea

Brazilia și Rusia au încheiat un acord pentru achiziționarea de motorină mai ieftină. Oficialii refuză să dea informații suplimentare

Sursa: Twitter

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunțat, luni, că a semnat un acord cu Rusia, prin care cumpără motorină la preț mult mai mic.

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a semnat un acord cu Rusia, prin care poate cumpăra motorină mai ieftină pentru țara lui, lucru care demonstrează consolidarea relației de prietenie cu președintele rus, Vladimir Putin.

Brazilia va cumpăra motorină mai ieftină din Rusia

Președintele brazilian Jair Bolsonaro, fost căpitan de armată de extremă dreaptă, nu a dat alte informații suplimentare legate de acordul pe care l-a semnat cu Rusia pentru motorină mai ieftină. Atât biroul lui Bolsonaro, cât și Ministerul Mineritului și Energiei din Brazilia au evitat să răspundă la întrebările puse pe această temă. 

„Are sens și în cele din urmă s-ar putea întâmpla”, a spus un oficial înalt al Ministerului Economiei, protejat de anonimat, evitând să ofere alte informații.

Citeste si: Preț benzină și motorină marți, 12 iulie 2022. În ce zone din țară se găsește cel mai ieftin carburant astăzi

Un înalt oficial al companiei petroliere de stat Petroleo Brasileiro SA sau Petrobras, care furnizează cea mai mare cantitate de combustibil pe piața internă, a declarat pentru Reuters că ideea nu este surprinzătoare, dar a ridicat îngrijorări.

Prețurile mari la carburanți au afectat speranțele de realegere ale lui Jair Bolsonaro înainte de votul din octombrie, lăsându-l în urmă în sondaje în fața fostului lider de stânga, Luiz Inacio Lula da Silva, arată Reuters.

Brazilia, lovită de sancțiunile Occidentului pentru motorina din Rusia

Un oficial de rang înalt de la compania petrolieră de stat Petroleo Brasileiro SA (PETR4.SA),

sau Petrobras, care dă cea mai mare parte a carburantului pe piața internă, a spus, pentru Reuters, că ideea nu este imprevizibilă, dar este îngrijorătoare. Oficialul nu a oferit detalii suplimentare.

Brazilia și Rusia au încheiat un acord pentru achiziționarea de motorină mai ieftină. Oficialii refuză să dea informații suplimentare

Citeste si: Producția de gaze naturale extrase din Marea Neagră începe, iar Nicolae Ciucă susține că acestea vor asigura 90% din necesarul României

Nu a fost imediat clar cum ar putea Brazilia să cumpere motorină rusească fără să se lovească de sancțiunile occidentale, impuse Moscovei din cauza invaziei sale în Ucraina.

Jair Bolsonaro a ignorat rugămințile SUA și s-a întâlnit cu Vladimir Putin cu doar câteva zile înainte de izbucnirea războiului în Ucraina, iar de atunci a declarat că relația sa cu liderul rus a permis Braziliei să mențină accesul la îngrășăminte care sunt cruciale pentru vastul sector agro-alimentar al țării.

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies