Bonus lunar de 2.000 de lei! Categoria care va primi bani în plus în pandemie

,
Bani de la stat
O nouă categorie poate primi bonus în lupta contra Covid

Un proiect de lege pentru recompensarea unei categorii sociale a fost depus în Parlament.


In articol:

Polițiștii ar putea primi un bonus de 2.000 de lei lunar pentru aportul adus de ei în lupta anti-Covid 19.

Proiectul de lege a fost depus la Senat de către un fost deputat PSD, Dorel Căpraru și alți doi social-democrați, informează editiadedimineata.ro

„Se aprobă acordarea unui stimulent în cuantum de 2.000 lei, pe lună, pentru funcţionarii publici cu funcţie specifică de poliţist local din cadrul Poliţiei Locale, şi a 1.000 lei, pe lună, pentru funcţionarii publici cu funcţii generale şi personal contractual din cadrul Poliţiei Locale, pe perioada stării de urgenţi şi a stării de alertă, din de salarii al unităţii angajatoare, prin transferuri de la bugetul de stat, de la titlul VI „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice” sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu această destinaţie, prin ordonatorul principal de credite, sau din fonduri europene”, se arată în proiectul de lege.

„Luand act de evolutia situatiei epidemiologice pe teritoriul Romaniei şi de evaluarea riscului de afectare a sănătatii publice pentru perioada imediat urmăatoare care indica o creştere masivă a număruiui de persoane infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2, precum şi o creştere exponenţială a număruiui de persoane aflate în carantină, izolare sau autoizolare şi având în vedere atribuţiile poliţiei locale în vederea asigurării unui climat de ordine si siguranţa publică, precum şi atribuţiile acestei instituţii stabilite prin decizii/hotarari ale Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri in domeniul sanatatii publice in situatii de rise epidemiologic şi biologic, Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi datorită riscului la care sunt supuşi funcţionarii publici cu funcţie specifică de poliţist local şi personalul contractual cu atribuţii de paza din cadrul poliţiştilor locale pe perioada pandemiei prin expunerea acestora la situaţii cu risc major de infectare, se impune adoptarea prezentei legi”, și-au justificat parlamentarii elaborarea proiectului de lege.

Polițiști
Polițiștii ar putea primi și ei bonus în lupta anti-Covid

Bonus și pentru medici și profesori

Medicii, care se află în linia întâi în lupta contra Covid-19 primesc deja un bonus lunar de 2.500 de lei.

„Ministerul Sănătății a primit ultimele liste finale cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent inclusiv vineri, în 15 mai. Ne-am confruntat cu multe reveniri sau, în unele cazuri, într-o primă fază chiar cu reticența managementului unităților de asumare a acestor liste. Eu sper ca acum lucrurile să fie clare și fondurile pentru luna mai să poată ajunge mai repede la oamenii care au muncit din greu perioada aceasta și care merită din plin această recunoaștere a efortului depus în beneficiul pacienților”, declara ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la mijlocul lunii mai.

Social-democrații au depus în Parlament și un proiect de bonus de 2.500 de lei și pentru profesori.

„Încercăm să facem ceea ce s-a făcut pentru doctorii din România, pentru medici și pentru personalul auxiliar. Așa cum știți, începe școala și dascălii, profesorii și personalul auxiliar vor fi implicați în lupta cu pandemia și vor fi extrem de expuși. Vom gândi o inițiativă pe care o depunem mâine, poimâine cel târziu, prin care și profesorii să beneficieze de același tip de bonus, anume echivalentul a 500 de euro, 2500 de lei, pentru că sunt extrem de expuși în această perioadă de deschidere a școlilor”, declara liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Klaus Iohannis, noi măsuri în lupta împotriva coronavirusului: "În următoarele maximum zece zile vom avea..."

Situație DRAMATICĂ în SUA: RECORD de cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore

Horoscop Mariana Cojocaru. Previziuni complete pentru anul 2021 pentru fiecare zodie în parte. Vești importante pentru toți nativii

Mint autoritățile cu privire la pandemie? Marian Vanghelie dă cărțile pe față: "Îi sperie pe români la televizor! O să ne îmbolnăvim cu toții!"

"Modelul suedez" continuă să uimească lumea! Alexandru Rafila a explicat cum și de ce au funcțonat aceste măsuri în Suedia


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies