Boala care ar fi răpus o tânără gimnastă în doar 24 de ore: ,,Ne-a părăsit subit”. Autoritățile au decis două zile de doliu în memoria sportivei

Author: Diana Bostan

Maria Herranz s-a stins din viață la vârsta de 17 ani

Sursa: Facebook

Gimnasta spaniolă Maria Herranz s-a stins din viață la vârsta de doar 17 ani. Sportiva a fost răpusă de boală în doar 24 de ore.

Cu profundă tristețe, autoritățile locale din orașul spaniol Cabanillas del Campo, locul natal al Mariei Herranz, au confirmat vestea tragică a morții tinerei gimnaste.

Maria Herranz a fost răpusă de boală în doar 24 de ore

În cadrul comunicatului, s-a confirmat că Maria Herranz a pierit din cauza meningitei, o veste tragică ce a cutremurat comunitatea din Cabanillas del Campo.

În semn de respect și doliu, autoritățile locale au decis să instituie două zile de doliu în oraș, pentru comemorarea celei care a plecat prea devreme și pentru a oferi sprijin celor afectați de această pierdere tragică.

Citește și: Ies la iveală detalii șocante despre accidentul campionului de box, care ar putea fi o tentativă de crimă: „Eu cred că a fost o gaşcă organizată”

Mary ne-a părăsit subit din cauza unei teribile meningite. Boala a răpus-o în doar 24 de ore. Moartea Mariei a lăsat orașul într-o tristețe de neconsolat ”, se arată într-un comunicat preluat de digisport.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

În toamna anului trecut, Maria Herranz a fost parte din lotul Spaniei la Campionatul Mondial de Gimnastică pe Trambulină, demonstrându-și abilitățile și pasiunea pentru acest sport la nivel internațional.

Federația își exprimă regretul profund după decesul Mariei Herranz. Sincere condoleanțe familiei și prietenilor. Gimnastica spaniolă își va aminti mereu de tine ”, a fost mesajul de transmis Federația Spaniolă de Gimnastică pe pagina de Facebook și preluat de sursa menționată anterior.

Maria Herranz a participat la Campionatul Mondial de Gimnastică pe Trambulină din Birmingham

Maria Herranz a avut onoarea să reprezinte Spania la Campionatul Mondial de Gimnastică pe Trambulină din Birmingham (Regatul Unit), la categoria 17-21 de ani, care a avut loc în noiembrie 2023.

Competiția a avut un caracter deosebit, fiind principalul eveniment de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Citește și: Doliu în lumea sportului! A murit Akebono Taro, renumitul campion la sumo

Pe parcursul competiției, Maria Herranz a concurat alături de aproape 1000 de gimnaste din peste 40 de țări, demonstrându-și talentul și dedicarea în fața unei audiențe internaționale.

Performanța ei la acest eveniment a fost remarcabilă, clasându-se pe locul 26, alături de colega sa de echipă, Carmen Hernández, potrivit prosport.

Originară din Guadalajara și elevă la Școala de Artă „Elena de la Cruz”, Maria Herranz și-a dezvoltat pasiunea și abilitățile în gimnastică la clubul Ruditramp din Cabanillas del Campo, Spania, unde a devenit o figură respectată și admirată în comunitatea locală.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!