Doliu în lumea sportului! A murit Akebono Taro, renumitul campion la sumo

Author: Diana Ghita
Din ce cauză a murit Akebono Taro
Sursa: Japan Times

Akebono s-a stins din viață la vârsta de 54 de ani. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp, de către familia lui.

Akebono, pe numele lui real Chad George Ha’aheo Rowan, și-a găsit sfârșitul într-un spital din Japonia, din cauza unei insuficiențe cardiace.

Vestea morții lui Akebono a fost făcută de familia lui

Sportivul s-a născut în America, mai exact în Hawaii și a fost primul cel mai mare luptător de sumo străin. Acest titlu poartă denumirea de yokozuna și se referă la cel mai înalt nivel care poate fi atins în luptele sumo.

Din păcate, insuficiența cardiacă i-a adus moartea lui Akebono. Deși fusese internat în spital pentru a primi îngrijirile necesare, problema a fost prea gravă pentru a fi compatibilă cu viața. După decesul său, familia a transmis un mesaj dureros în spațiul public.

„Anunțăm cu tristețe că Akebono Taro a murit de insuficiență cardiacă la începutul lunii aprilie, pe când se afla internat pentru îngrijiri medicale într-un spital din Tokyo”, a

spus familia într-o declarație, obținută de CBS NEWS, de la biroul guvernatorului Hawaii Josh Green.

Ambasadorul SUA în Japonia, Rahm Emanuel, și-a transmis regretele profunde vizavi de pierderea sportivului pe platforma X: „Am fost profund întristat când am aflat”. În mesajul său, acesta l-a mai numit pe Akebono „un gigant în lumea sumo, un hawaiian mândru și o punte între Statele Unite și Japonia”.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Akebono a avut un parcurs impresionant în luptele sumo

Luptătorul și-a câștigat titlul de yokozuna în anul 1993, iar de atunci a obținut, în total, 11 victorii la marile turnee de sumo, iar la alte 13 turnee a ieșit pe poziția de vicecampion.

Ulterior, acesta s-a retras din respectivul sport în anul 2001 și s-a reprofilat pe lupte profesioniste și K-1.

„El a condus boomul sumo ca al 64-lea yokozuna și a obținut multe realizări”, se mai arată în declarația familiei lui Akebono.

Chad George a trecut la numele de Akebono Taro în momentul în care a obținut cetățenia japoneză, la trei ani de când a devenit cel mai mare luptător de sumo străin.

Sportivul avea o înălțime de 2.03 metri și cântărea 233 de kilograme la greutatea maximă. Astfel, acesta s-a numărat printre cei mai giganți luptători de sumo.

Masaru Hanada, cel care l-a succedat pe Akebono la titlul de mare campion, a ținut să facă, și el, o declarație, la CNN, în semn de omagiu pentru renumitului luptător: „Un rival, un prieten și un coleg cu care am împărtășit multe greutăți și bucurii, a plecat.

Chiar îmi este atât de dor de el. Vorbeam cu el despre întâlnirea sub un copac în Hawaii cu toți colegii noștri luptători de sumo când am crescut. Nu am putut să-mi îndeplinesc această promisiune și sunt atât de trist. Ne vedem sub copac în Hawaii. Ne vedem acolo”

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!