BLESTEMUL pamantului la Galati! Previziunile sunt SUMBRE

Mai intai au fost inundatiile. Au lovit cu o forta nemaivazuta. I-au pus pe oameni pe fuga. Bietii de ei si-au strans tot avutul intr-un sac si dusi sau fost. S-au intors abia dupa ce prapadul s-a oprit. Au ramas saraci lipiti si locuiesc in module.

S-au retras apele, au curatat namolul, dar n-au apucat sa rasufle usurati. O noua tragedie avea sa loveasca. Blestemul pamantului, cu un vuiet nemaiintalnit, cutremura satul Izvoarele de peste doua saptamani. Vuietul care vine din adancuri s-a facut auzit de peste 250 de ori. Casele au  crapat, iar oamenii stau imbracati de zile bune. Au in cap un singur gand - sa fuga.

Iar blestemul pare fara sfarsit. Oamenii privesc cu disperare spre dealul care ar putea sa alunece peste sat si sa-i ingroape in propriile case. Iar spaima de la Galati avea sa se mute acum cateva zile in intreaga tara. Vrancea s-a cutremurat, pana la 5,5 pe scara Richter.

Iar cutremurul invie o spaima permanenta a romanilor, ca un mare seism se poate intample oricand. Amintirile dureroase ale cutremurului din 77 sunt inca vii. Sute de vieti au pierit sub daramaturi, mii de case au fost puse la pamant.

Presedintele Sectiei de Predictie a Comisiei Europene de Seismologie, George Purcaru, este cel care trage semnalul de alarma cu privire la producerea unui seism devastator In Romania.

El este omul care a prezis si tragedia din '77 si spune ca pana la finele anului romanii ar trebui sa se pregateasca de un seism de peste 7 grade. Focsani si Buzau sunt cele mai expuse orase, in cazul unui cutremur. In mare pericol sunt si locuitorii din Ploiesti, Targoviste, Bacau, Galati, Braila, Vaslui si Pitesti. Si Capitala e pe lista.

Despre cutremurul iminent de anul acesta, despre fenomenul inexaplicabil de la Izvoarele, despre drame, despre autoritati ineficiente, dar si un interviu in exclusivitate cu omul care a prezis cutremurul din 77, sambata, de la ora 19.45, la Asta-i Romania.
##VIDEO82228##

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate