Blestemul pământului fără apă. Temperaturile de foc din ultimele luni au uscat peste 70% din țară. Ne aflăm în pragul unei stări de calamitate

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 25 iul 2022, 14:24

Blestemul pământului fără apă. Temperaturile de foc din ultimele luni au uscat peste 70% din țară. Ne aflăm în pragul unei stări de calamitate

Sursa: Captură KANAL D

Temperaturile arzătoare din ultimele luni au sporit seceta. Inundațiile și furtunile vor deveni normalitate.

Arde pământul și e secetă cumplită. Temperaturile de foc din ultimele luni care au uscat peste 70% din țară ne duc în pragul unei stări de calamitate cum nu am mai avut demult. În timp ce Dunărea a scăzut îngrijorător, oamenii primesc apă cu porția, iar recoltele sunt compromise după ce au fost arse de soare.

Blestemul pământului fără ploi 

Trăim vremuri grele, temperaturile extreme, inundațiile și furtunile vor deveni normalitate, în viitorul apropiat, avertizează climatologii.

”Facem încă o dată, în mod repetat, apel la populație, ca în această perioadă să utilizeze apă potabilă strict pentru consumul din gospodărie”, a precizat Ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Ne așteaptă vremuri deloc ușoare, seceta își va pune amprenta și mai tare asupra întregii țării și ne-am putea așteptat la temperaturi cu 8 grade mai mari.

”Putem ajunge în lunile de vară, la sfârșitul acestui secol, cu creșteri ale valorilor medii lunare de până la 8 grade în condițiile scenariului pesimist”, avertizează climatologul.

Citeste si: EMA recomandă a patra doză de vaccin, pe măsură ce Europa înregistrează din ce în ce mai multe infectări cu COVID-19

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Jos, pământul aproape că se aude cu crapă. Sub săgețile de foc totul se usucă și moare, în așteptarea picăturii de apă salvatoare, care întârzie să mai cadă. Pământul este atât de uscat că poți să bagi pumnul prin crăpăturile din ogoare, iar setea de apă este mai mare ca niciodată, nici cea mai sănătoasă ploaie nu ar mai avea ce să salveze acum.

”Aceste episoade cu ploi intense nu reușesc să încarce eficient apa în sol, pentru că apa nu are timp să se infiltreze, curge foarte mult la suprafață și provoacă și eroziunea solului”, a mai spus specialistul. 

Asta-i România frumoasă! Iată povestea impresionantă a doi frați care duc mai departe tradiția familiei! Gabriel și David Simion sunt cei mai promițători ciobani din zona Rucăr-Bran!

În anii ce urmează, agricultura va întâmpina probleme grave din cauza cantităților mici de precipitații, recoltele vor scădea semnificativ din cauza secetei.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat cine își poate face a patra doză de vaccin anti-COVID-19. Este recomandată vaccinarea cu dozele eficiente împotriva tulpinilor actuale

 


„Nu cred că le-am umilit nici pe ele pentru rating. Pur și simplu, așa s-a întâmplat”. Ce părere are Adriana Bahmuțeanu despre momentele în care a folosit cuvinte dure la adresa unor persoane publice

Adriana Bahmuțeanu, în perioada în care a lucrat în televiziune, a avut contact cu mai multe persoane. Cu unele dintre ele, aceasta nu a reușit să lucreze așa cum și-a dorit, motiv pentru care, în unele situații, a reacționat verbal mai violent.

Cookies