Belarus amenință cu un atac asupra Poloniei: „Va fi obiectivul nostru principal”

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 08 iul 2022, 18:06

Belarus amenință cu un atac asupra Poloniei

Sursa: Istock

Belarus a amenințat Polonia cu războiul, spunând că, în cazul unui atac, va reprezenta „obiectivul principal”. Posturile de comandă și infrastructura Poloniei vor reprezenta principalele ținte ale Belarusului.

Polonia a fost amenințată direct cu un atac de către Belarus.

Ruslan Kosighin, adjunctul șef al armatei bieloruse, a spus că, dacă acest lucru se va întâmpla, vor fi vizate atât infrastructura, cât și posturile de comandă ale Poloniei.

De asemenea, Ruslan Kosighin a declarat că Belarus acordă o atenție sporită sistemelor de apărare antiaeriană care sunt amplasate în Polonia, unde ar urma să fie dată în folosință o bază de acest fel. Mai mult decât atât, în ultima vreme, Alexandro Lukașenko acreditează ideea că țările NATO, inclusiv Polonia ar putea să atace Belarusul.

Ce a declarat Ruslan Kosighin?

„În cazul declanşării unui conflict, teritoriul Poloniei şi infrastructura sa militară se transformă în obiectivul principal.

Citeste si: Avertismentul lui Volodimir Zelenski! Rusia vrea să dicteze viitoarea ordine mondială: „Acesta este un război pentru dreptul de a dicta condițiile în Europa”

Suntem pregătiţi pentru diverse evoluţii ale situaţiei.

Nu am dori să avem de-a face cu un scenariu militar, însă în Occident trebuie să se înţeleagă foarte clar că răspunsul nostru în faţa oricărei provocări armate va fi, fără echivoc, adecvat şi ferm.

Întreg ansamblul de pregătiri militare ale Occidentului, inclusiv pe teritoriul Poloniei, este o dovadă a activităţii planificate de Washington şi Bruxelles care, sub pretextul îngrădirii ameninţărilor dinspre est(...) creează grupuri militare pentru posibila lor folosire în această direcţie”, a spus acesta, conform digi24.ro.

Citeste si: Putin a dat ordinul! Au fost retrași imediat. Anunțul venit chiar acum

Citeste si: Putin a dat ordinul! Au fost retrași imediat. Anunțul venit chiar acum

Belarus susține că Statele Unite ale Americii se folosesc de Polonia pentru începerea unui nou război

De asemenea, Belarus a declarat că își va concentra răspunsul asupra „centrelor de luare a deciziilor, sistemelor de control, centrelor de amplasare a sistemelor de apărare antiaeriene, arsenalelor și bazelor, dar și altor obiective economice importante”.

„Teritoriul Poloniei, precum și al țărilor baltice, se transformă într-un teren de antrenament, pe teritoriul căruia SUA intenționează să declanșeze un alt conflict sângeros în Europa împotriva Federației Ruse și a aliaților săi.

În același timp – și acest lucru trebuie înțeles în primul rând de conducerea poloneză – în cazul unui conflict, teritoriul Poloniei cu infrastructura sa militară devine ținta principală a unui atac, și anume centre de decizie, elemente de sistemul de management, punctele de desfășurare permanentă a forțelor armate naționale, arsenalele și bazele, precum și obiectele de importanță critică ale economiei și infrastructurii lor de transport”, a continuat acesta, potrivit evz.ro.

Rusia va antrena piloți din Belarus, pentru a-i învăța cum să piloteze avioane care vor transporta bombardamente nucleare

Citeste si: Volodimir Zelenski este ținta atacurilor Rusiei, din nou! „Zelenski s-a sinucis într-un buncăr din Kiev”. Propaganda rușilor a ajuns la un alt nivel

Încă de când războiul din Ucraina a început, Polonia nu doar că a militat pentru încetarea conflictului, dar s-a și numărat printre cei mai mari susținători ai țării atacate.

Polonia a trimis mai mult ajutor militar Ucrainei și a fost una dintre țările în care cei mai mulți refugiați au fugit.

 


Jocul buclucaș al sărutului a iscat mari controverse în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat chiar sub privirile Biei, care nu se aștepta la asemenea gest din partea prietenei sale! „Acum mă scoate Bia pe geam!”

Provocare de senzație în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat, în timp ce Bia a asistat aparent indiferentă la jocul buclucaș! „Eram curioasă dacă o să pupe orice fată pe care o are în față!”

Cookies