Bani gratis pentru mii de români! Cine va avea parte de ajutor: Sprijin important din partea Comisiei Europene

,

Sectorul apicol primește sprijin din partea Comisiei Europene cu scopul de a sprijini rolul esenţial avut în agricultură şi mediul înconjurător.


In articol:

Acesta se va aplica programelor naţionale de apicultură și sunt destinate îmbunătăţirii condiţiilor şi comercializarea produselor.

Comisia Europeană (CE) a anunţat luni că va furniza în următorii trei ani aproximativ 120 de milioane de euro sectorului apicol din UE, pentru a sprijini rolul său esenţial în agricultură şi mediul înconjurător, se arată într-un comunicat al executivului comunitar, potrivit capital.ro

Cifra reprezintă o creştere de 12 milioane de euro comparativ cu sprijinul acordat în perioada 2017 – 2019, relatează agerpres.ro.

Sprijinul UE, dublat de contribuţiile statelor membre, se va aplica programelor naţionale de apicultură în perioada 1 august 2019 – 31 iulie 2022. Programele sunt destinate îmbunătăţirii condiţiilor din sectorul apicol şi comercializarea produselor, precizează Comisia Europeană.

Printre măsuri se află pregătirea apicultorilor, sprijinirea lor pentru a începe o afacere în acest sector, lupta împotriva paraziţilor care afectează stupii, îmbunătăţirea calităţii mierii.

În 2018, erau peste 600.000 de apicultori în UE, care deţineau peste 17,5 milioane de stupi. UE este al doilea mare producător de miere din lume.

Apicultura este o parte importantă a sectorului agroalimentar al UE, ajutând la menţinerea locurilor de muncă în zonele rurale. Albinele sunt de asemenea extrem de importante pentru sustenabilitatea agriculturii şi sănătatea ecosistemelor. Prin urmare trebuie salutat faptul că Politica Agricolă Comună (PAC) furnizează, alături de alte fonduri europene şi naţionale, instrumente mai puternice pentru sprijinirea sectorului apicol din UE”, a declarat comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan.

Citeste si: Ea i-a luat locul Plușicăi de la "Puterea dragostei". Cine e fata misterioasă pentru care Raluca Marina a fost părăsită

Citeste si: Vreme caniculară în toată țara. Când revin ploile

Citeste si: Andreea Mantea, dezvăluire ȘOC la "Puterea dragostei": "L-am văzut plângând pentru ea!". Pe cine a dat de gol

sursa: capital.ro

 

Citește-ne pe
Citește și:

Horoscop, 18 iunie 2019! Acești nativi au noroc în dragoste. Sfat: evitați confruntările

Guvernul a decis: De la 1 iulie apare contribuția personală în sănătate. Cum va funcționa noul sistem

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Mocanu de la "Puterea dragostei", decizie fără precedent! "Nu mai am ce căuta aici! Plec!"

Jador de la "Puterea dragostei", secrete jenante din trecut! "Trebuia s-o fac, n-aveam de ales!"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies