Bacterie UCIGASA, descoperita in Bucuresti. ALERTA de infestare!

,
laborator
laborator

Doua persoane internate la Institutul de Pneumologie “Marius Nasta” care s-au contaminat cu o bacterie agresiva au murit.


In articol:

Cei doi pacienti au fost infectati cu acinetobacter, o bacterie care se dezvolta in sectiile de terapie intensiva. Bacteria e poate transmite prin contact direct cu persoana sau cu suprafetele infestate.


"In acest moment mai sunt doua persoane infectate. Mentionez cu se afla sub tratament.

Pentru aceste doua paciente stim doar tipul de bacterie si nu subtipurile. Am recoltat probe de la toti pacientii si le-am trimis la Institutul Cantacuzino", a spus Beatrice Mahler, manager Institutul "Marius Nasta".

In sectia unde a fost descoperita bacteria mai sunt internati trei pacienti si este posibil sa aiba si ei aceasta bacterie. Pentru a nu fi pusi in pericol si alti bolnavi, de o saptamana nu se mai fac internari.

Se face o ancheta in acest caz

Inspectorii DSP au prelevat probe si acestea au fost trimise inclusiv la Institutul Cantacuzino, iar acum se asteapta rezultatele.

„De aproape o saptamana suntem in echipe de lucru cu medicii din DSP, probele sunt prelucrate la Institutul Cantacuzino si filiatiunea exacta a tipului de subspecie de acinetobacter nu poate fi stabilita decat de Instititul Cantacuzino.

Pe noi ne intereseaza, in acest moment, sa evitam declansarea unui focar de infectie nosocomiala”, a mai declarat Mahler, potrivit Digi24.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se impune CARANTINA de Paște în România?! Rareș Bogdan a făcut anunțul. Toți românii trebuie să știe asta

VIDEO Valeriu Gheorghiță, despre dozele aruncate la gunoi: 'Din păcate se întâmplă. Nu e o tragedie'

Cele 3 prafuri albe pe care le înghițim zilnic sunt otravă pentru organism! Mulți nu-și dau seama! Evitați-le! Celebrul neurolog Dulcan avertizează

Este oficial! Din 15 martie se întâmplă. Anunțul pe care milioane de români îl așteptau

Pașaportul COVID va fi introdus în România? Președintele Senatului a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies