BAC 2020. Barem de corectare la Limba română. Cum se rezolvau subiectele?

Author: B.H.
Foto(4)

Examenul de Bacalaureat 2020 a început astăzi cu proba la limba și literatura română. Iată cum arată baremul de corectare la limba română.

Emoții mari pentru absolvenții de clasa a XII-a care astăzi au susținut prima probă a examenului de Bacalaureat.

Elevii au avut de rezolvat subiecte diferite la Limba română, în funcție de profilul liceului pe care l-au absolvit. Iată cum se rezolvau corect subiectele și cum vor fi punctați elevii pentru fiecare cerință în parte.

Citeste si: Avertismentul lui Ludovic Orban! Ce ne asteapta daca va creste numarul de infectari

BAC 2020. Barem de corectare la Limba română, profil real

Elevii de clasa a XII-a care au terminat un liceu cu profil real au avut de redactat, la subiectul III, un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularităţile unei comedii studiate. Iată baremul după care vor fi corectate lucrările. 

Citeste si: S-a anuntat al doilea val de infectari cu coronavirus: "Initial am estimat ca se va intampla toamna sau iarna. Estimarea s-a dovedit a fi gresita."

BAC 2020. Barem de corectare la Limba română, profil uman

Pentru elevii care au absolvit un liceu cu profil umanist, subiectul III a constat în redactarea unui eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată. 

Subiecte Romana BAC 2020: ce au avut de rezolvat elevii

Subiecte Romana BAC 2020- UPDATE: ce varianta s-a extras. Lista de cerinte pe care au avut-o de rezolvat elevii.

La profilul real, elevii au avut de analizat un fragment din textul “Amintiri despre G. Călinescu”, de Mircea Banu, care a inclus si redactarea unui text de 150 de cuvinte tot cu plecare de la fragmentul primit. La cel de-al II-lea subiect, elevii au avut de prezentat perspectiva narativă din textul “Arhanghelii”, de Ion Agârbiceanu. La al III-lea subiect, absolvenţii de clasa a XII-a au trebuit să redacteze un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţile unei comedii studiate.

Absolventii claselor a XII-a sustin incepand de astazi examenul de Bacalaureat. Peste 155.000 de candidati sunt inscrisi pentru sustinerea probelor. Dintre acestia, 31.800 sunt din promotiile anterioare.

Istoria bradului de Crăciun. Când a fost prima dată împodobit bradul în România și unde

Subiecte Romana BAC 2020: ce masuri de protectie a elevilor au fost luate

Examenul de Bacalaureat din acest an se desfasoara in conditii speciale. In fiecare centru de examinare se va face un triaj la intrare; astfel, elevii nu trebuie sa aiba o temperatura mai mare de 37.3 grade Celsius.

De asemenea elevii vor fi obligati sa poarte masca de protectie si vor sta maxim 10 in sali, la o distanta de minimum 2 metri unul fata de celalalt. Salile vor fi dezinfectate regulat dupa sustinerea fiecarei probe.

Citeste si: Semnalul de alarmă al OMS: Lumea a intrat într-o „fază periculoasă”

 


Jocul buclucaș al sărutului a iscat mari controverse în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat chiar sub privirile Biei, care nu se aștepta la asemenea gest din partea prietenei sale! „Acum mă scoate Bia pe geam!”

Provocare de senzație în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat, în timp ce Bia a asistat aparent indiferentă la jocul buclucaș! „Eram curioasă dacă o să pupe orice fată pe care o are în față!”

Cookies