Azil de batrani Asertivo.ro - alegerea ideala pentru o senectute frumoasa

,

Cu toții ne iubim părinții sau bunicii, dar din păcate, de multe ori, din varii motive, nu putem să le oferim condițiile de care au nevoie pentru a avea o bătrânețe liniștită, lipsită de griji.

Distanța prea mare, lipsa timpului sunt doar câteva dintre motivele pentru care ai putea să iei în calcul găzduirea celor dragi într-un cămin de bătrâni.

Nu, nu înseamnă deloc că i-ai abondonat, este de fapt un semn că îți pasă de ei și faci tot ce îți stă în puteri să le oferi cele mai bune condiții, pentru o senectute frumoasă și liniștită.

De ce un cămin de bătrâni poate fi o soluție?

Iubirea față de părinți sau bunici este unică.

Din păcate, bătrânețea nu este ușoară, iar mulți dintre ei suferă de unele afecțiuni care necesită o îngrijire permanentă.

Este imposibil pentru tine să te poți achita așa cum trebuie de această sarcină și, în același timp, să ai grijă și de familia ta și să faci față provocărilor de la serviciu. Prin urmare, poți apela de exemplu la serviciile oferite de azil de batrani Asertivo.ro tocmai pentru că le vrei bine și așa ai siguranța unei vieți de calitate pentru ei.

Asistență permanentă

Sunt mulți vârstnici care nu mai pot avea grijă așa cum trebuie de ei, ca să nu mai spunem de treburile casnice. Sau poate că sunt imobilizați la pat. În ambele cazuri au nevoie de cineva care să le fie permanent alături, și care să le ofere și acea afecțiune de care au nevoie.

Prin internarea lor într-un astfel de centru ei duc o viață lipsită de grijile cotidiene obișnuite, și în plus, au parte de asistența permanentă de care au nevoie.

Nimic nu te împiedică să îi vizitezi cât poți de des, și să creați noi amintiri frumoase.

Distanța

Sunt puțini cei norocoși cei care locuiesc în același loc în care s-au născut. De regulă, în încercarea de a-și depăși condiția, și pentru un trai mai bun, copiii pleacă la mare distanță de locurile natale. Prin urmare, este destul de dificil să ai grijă și de părinți atunci când tu ești poate la sute de kilometric distanță.

În aceste condiții, dacă părinții nu mai sunt în stare să se descurce și singuri, au afecțiuni grave care necesită supraveghere permanentă, un cămin de bătrâni poate fi soluția pentru ca liniștea și armonia să existe în ambele familii.

Personal specializat, mereu la dispoziția lor

Din păcate, senectutea este însoțită de multe ori de afecțiuni grave, care necesită o supraveghere permanentă a personalului de specialitate.

Prin urmare, decizia internării într-un centru unde să aibă acces la tratamente și intervenții rapide se impune.

Socializare

Dacă ar fi să întrebi un bătrân care este afecțiunea care îl supără cel mai mult, atunci răspunsul va fi unul: singurătatea. Atunci când mulți dintre cei dragi au plecat într-o lume mai bună, când copiii sunt departe, singurătatea îi acaparează, iar de aici și până la depresie nu mai este mult.

Într-un astfel de cămin de bătrâni vor intra în contact direct cu alte persoane, vor lega prietenii, vor socializa.

Cum alegi un centru pentru seniori?

Evident că îți dorești ca părintele sau bunicul internat într-un centru pentru seniori să aibă parte de cel mai bun tratament, să existe condiții bune, pentru ca el să nu simtă niciun moment senzația că l-ai abandonat acolo. Prin urmare, trebuie să alegi cu atenție căminul, iar noi îți sugerăm și câteva detalii la care ar fi bine să fii atent.

Suport medical

După cum știi, persoanele în vârstă sunt mult mai predispuse la a dezvolta probleme de sănătate, așa că este nevoie de suport medical. Alege un centru în care acesta să fie asigurat, indiferent dacă este vorba despre o problemă minoră sau una care necesită supraveghere și îngrijire permanentă. Discută cu personalul de specialitate, prezintă-le fișa medicală a părintelui sau bunicului, dacă există sau nu un tratament pe care îl urmează și vezi dacă au sau nu competența necesară pentru a se ocupa de ele.

Regim alimentar personalizat

Există multe afecțiuni, cum ar fi cele cardiace sau diabetul, care sunt însoțite de un anumit stil alimentar. Prin urmare, vezi dacă la centrul ales de tine există posibilitatea să i se prepare mese personalizate, pentru a se evita situațiile neprevăzute.

Spațiu de recreere și socializare

Chiar dacă este vorba despre un centru pentru bătrâni, asta nu înseamnă că trebuie să stea doar în cameră și atât. Dimpotrivă, dacă sunt deplasabili, aceștia au nevoie de un spațiu unde să se recreeze și să socializeze.

Facilități disponibile

Un minim de facilitate disponibile ar fi acesta: televizor – pentru clipele de relaxare sau pentru a se informa despre ce se mai întâmplă în lume, aer condiționat – pentru a putea suporta mai ușor zilele toride, spălătorie – pentru curățarea hainelor murdare și posibilitatea de a te contacta ori de câte ori dorește.

Raport bun preț-calitate

Internarea unui bătrân într-un astfel de centru nu este lipsită de costuri, dar trebuie să analizezi bine oferta prezentată, precum și facilitățile oferite. Găsește acel loc care îți oferă un bun raport preț-calitate, și nu uita, înainte de toată, să te consulți și cu seniorul care urmează să fie găzduit aici. Eventual, poți întreba cunoștințele despre ce informații au despre centru, vezi cum comunici cu personalul și conducerea unității, și dacă simți că totul este în regulă, mergi mai departe. Nu este ușor, dar uneori aceasta este singura și cea mai bună soluție!

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Orhan din noul serial "Nehir", un actor de legenda in Turcia! Iata ce sotie tanara si frumoasa are celebrul Sait Genay! Incredibil ce diferenta de varsta exista intre...

O parte din inculpații în dosarul fraudării alegerilor din Ciorani a încheiat acorduri de recunoaştere a faptelor

Băutura care poate declanșa cancerul. Este oficial: una din 25 de persoane bolnave se îmbolnăvesc din această cauză. STUDIU

În ce oraș din Turcia s-a filmat majoritatea episoadelor din serialul "HERCAI"? Iata cum au fost surprinsi indragitii actori in ultima zi a filmarilor!

Duminica aceasta, de la ora 20:00, la “Roata Norocului”, Bianca Drăgușanu și Alex Bodi fac echipă la “Roata Norocului”!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies