Avertizare de vreme severă în 9 județe și Capitală! Pentru ce trebuie să se pregătească românii care merg la Înviere

Author: Laura Macovei
Actualizat: 04 mai 2024, 11:51

Avertizare de vreme severă în 9 județe. Ce au transmis meteorologii

 
Sursa: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă pentru vreme severă în 9 județe și în Capitală pentru următoarele ore.

Potrivit ANM, un cod galben este în vigoare de la ora 10:00 și va rămâne valabil până la ora 19:00, afectând zonele menționate.

Vânt și ploi în 9 județe din țară

Avertizarea se referă la intensificări ale vântului și posibile ploi pe durata zilei de astăzi. În regiunea Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei, vântul va sufla puternic, cu rafale ce pot atinge între 55 și 65 km/h.

De asemenea, și în alte zone, precum restul Munteniei, Moldova, sudul și estul Transilvaniei, se vor simți efecte ale vântului, cu viteze în general de 45...50 km/h.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță că vremea va fi plăcută și cu șanse reduse de precipitații: Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 4 mai 2024

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

În ceea ce privește prognoza pentru Capitală, se așteaptă înnorări temporare și posibile averse slabe până la ora 19:00, iar vântul va sufla moderat, urmând să se intensifice în a doua parte a zilei, cu rafale ce pot atinge 55 km/h.

Cum va fi vremea în Noaptea de Înviere

Temperaturile maxime vor oscila între 21 și 23 de grade Celsius. Meteorologii prevăd că în Noaptea de Înviere, condițiile vor fi favorabile, fără ploi sau vânt și cu temperaturi care nu vor coborî sub 10 grade Celsius.

În cele două zile de Paști, vremea se anunță însorită și temperaturile vor fi în creștere. În Capitală, se prognozează temperaturi de aproximativ 20...25 de grade Celsius. Totuși, după jumătatea săptămânii viitoare, va crește gradul de instabilitate. În primele zile ale săptămânii viitoare, ne așteptăm la temperaturi aproape de vară. Abia după aceasta perioadă, va reveni ploaia.

Citește și: Denia din Sâmbăta Mare 2024: Ce semnificația are

„Valorile termice vor fi în creştere la debutul săptămânii viitoare, astfel cã vremea va deveni mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales dupã-amiaza şi seara, când se vor semnala averse şi descãrcãri electrice în zonele montane, în vest, nord şi centru şi cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea, precum şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade Celsius, urmând ca de la mijlocul săptămânii viitoare temperaturile să mai scădă în nord, nord-vest și în nord-est", au transmis specialiştii ANM, potrivit Observator.