Avertisment TERIBIL de la meteorologi! Nu ieșiți din case în următoarele ore! Se anunță vânt de peste 100 km/h

În timp ce Europa se confruntă cu un val nemaîntâlnit de caniculă, România va avea parte de vijelii puternice, dar și de o răcărire semnificativă a vremii.

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de fenomene extreme pentru intervalul 27 iunie, ora 13 – 28 iunie, ora 01.

Astfel, la începutul intervalului în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80...100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Pentru intervalul 27 iunie, ora 20 – 28 iunie, ora 01, a fost emis cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în Dobrogea, local în Muntenia și Banat, precum și în nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și izolat 35....40 l/mp.  

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate