Avertisment: Ce s-a întâmplat în Mamaia după lărgirea plajelor? Pericolul care îi pândește pe cei care ajung pe litoral

,
plaja din mamaia largita
Plajele din Mamaia au fost lărgite în 2021[Sursa foto: Unsplash]

Lărgirea plajelor din Mamaia vine la pachet cu un avertisment serios din partea salvamarilor. Ce pericol îi pândește pe turiști?


In articol:

După lărgirea plajelor din Mamaia, salvamarii atrag atenția că turiștii care ajung pe litoral în această vară trebuie să fie atenți la anumite aspecte. În trecut, plajele din Mamaia erau căutate în special de turiștii cu copii, având în vedere că intrarea în apă se făcea lent.

Care este situația acum, după lărgirea plajelor? Situația s-a schimbat radical!

Pericol de înec după lărgirea plajelor din Mamaia. Ce anunț au făcut salvamarii?

Plajele din Mamaia arată complet diferit în acest an, după ce au fost mărite. Lărgirea plajelor i-a determinat pe salvamari să tragă un semnal de alarmă cu privire la pericolele care pot să apară în perioada imediat următoare. Salvamarii se așteaptă la un sezon estival destul de dificil, în special în zilele în care marea va fi agitată. Acesta este principalul motiv pentru care specialiștii atrag atenția că este nevoie ca turiștii care ajung pe litoral să respecte cu strictețe toate avertismentele și să nu se aventureze în larg atunci când acest lucru nu este indicat.

Citeste si: Noi reguli pentru turiștii care optează pentru litoralul românesc. Ce trebuie să faci atunci când mergi la plajă

În 2021, plajele din Mamaia sunt mult mai largi și chiar dacă aparent acest lucru pare

un avantaj, salvamarii atrag atenția că noile modificări pot reprezenta un pericol în special pentru cei care nu știu să înoate. Mai exact, având în vedere că panta de înclinare este mai abruptă la intarea în mare, adică trecerea de la apa mică la apa adâncă se face destul de brusc, riscul de înec este mult mai mare. Salvamarii spun că, după lărgirea plajelor din Mamaia, apa are în jur de 15-20 de centimetri la mal, în timp ce la baliză ajunge la 1,70 metri.

plaja mamaia marita
Plajele din Mamaia sunt mai mari în acest an[Sursa foto: Unsplash]

Salvamarii le atrag atenția turiștilor care vor ajunge în această vară pe litoralul românesc să nu se aventureze dincolo de balize, având în vedere că această zonă este destinată doar ambarcaţiunilor de agrement. Cei care își propun să facă acest lucru acum, după lărgirea plajelor, riscă să își pună viața în pericol, chiar dacă sunt foarte buni înotători.

„Zona de îmbăiere este foarte îngustată faţă de anii precedenţi.

Dacă anul trecut am avut 150 de metri până la balize, anul acesta avem 20 de metri sau mai puţin. Vedeţi şi dumneavoastră, cam 10 metri sunt aici. Zona de dincolo de balize este destinată exclusiv ambarcaţiunilor de agrement, în niciun caz îmbăierii. Apa este adâncă şi chiar şi cei mai buni înotători îşi pot pune viaţa în pericol.”, a spus Valentin Ivan, șef sector salvamari Mamaia.

Pentru a evita orice situație neplăcută în acest sezon estival, salvamarii le recomandă turiștilor care ajung pe plajele din Mamaia după lărgirea acestora să respecte recomandările făcute de autorități și să țintă

cont de steagurile amplasate la posturile de salvamar. 

plaje mamaia 2021
Pericolul de înec a crescut după ce plajele din Mamaia au fost lărgite[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: Cât este taxa de stațiune pe care românii trebuie să o plătească atunci când se cazează la mare

„De la doi metri, la doi metri jumătate, trei metri şi ajunge chiar până la cinci metri adâncime. Turiștii să respecte semnificaţia steguleţelor amplasate la posturile de salvamar şi dacă respectă aceste indicaţii totul va fi bine şi pentru ei şi pentru noi. Ne face munca mai uşoară şi sejurul lor va fi mult mai plăcut.”, a precizat Bogdan Vartan, salvamar în Mamaia, potrivit digi24.ro.  

 

Citește-ne pe
Citește și:

Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc

Ministrul Mediului, întrebat cât se mai fură din păduri: Este imposibil de spus

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Documentul care va fi introdus în România începând cu data de 1 iulie. Cine trebuie să îl descarce?

Vești bune pentru turiștii care aleg această țară ca destinație. Nu mai trebuie să prezinte un test PCR negativ. Care sunt condițiile

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies