Autoritățile din China sunt în alertă! Noul coronavirus, descoperit în înghețată. Cum a fost posibil?

,
Noul Coronavirus a fost descoperit în mai multe loturi de înghețată
Noul Coronavirus a fost descoperit în mai multe loturi de înghețată[Sursa foto: unsplash]

Dacă până acum specialiștii în sănătate au dat asigurări că noul coronavirus nu se poate transmite prin alimente, o descoperire recentă i-a șocat pe cercetători. Cum a fost posibil ca noul coronavirus să ajungă în înghețată?

Motive de îngrijorare în ceea ce privește răspândirea noului coronavirus? Autoritățile din nordul Chinei au anunțat că urme de coronavirus au fost descoperite într-un desert îndrăgit de foarte multe persoane: înghețata. Ce s-a întâmplat după?

Înghețată cu urme de coronavirus. Există motive de îngrijorare?

Deși specialiștii din întreaga lume au stabilit că noul coronavirus nu se poate transmite prin consumarea de alimente, o întâmplare recentă vine să îi contrazică.

A fost detectată prezența noului coronavirus în mai multe loturi de înghețată, în nordul Chinei. Evident, imediat s-a dat alarma și au început cercetările în acest sens.

Astfel, toate persoanele care ar fi putut să intre în contact direct cu loturile contaminate de înghețată sunt în atenția autorităților chineze care își doresc să le testeze, iar toți angajații firmei au intrat deja în carantină și urmează să fie testați, în cazul a 700 dintre ei testul fiind negativ în momentul de față. Mai mult, toate produsele care aparțin firmei care a produs înghețata contaminată au fost sigilate și confiscate pentru a nu exista riscul de transmitere a virusului.

Înghețata contaminată a fost confiscată de autorități
Înghețata contaminată a fost confiscată de autorități[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Coronavirus în România, 16 ianuarie 2021. Câte cazuri noi au fost raportate astăzi?

Din primele informații se pare că înghețata a fost produsă cu ingrediente aduse din mai multe țări: lapte pudră importat din Noua Zeelandă și pudră de zer importată din Ucraina, potrivit digi24.ro.

Deși vestea s-a răspândit rapid și a creat panică, Dr. Stephen Griffin, virusolog la Universitatea din Leeds, este de părere că nu există motive serioase de îngrijorare și că ceea ce s-a întâmplat în nordul Chinei este doar un caz izolat, apărut cel mai probabil în urma contactului cu o singură persoană care ar fi fost infectată cu COVID-19.

Specialiștii sunt de părere că noul coronavirus a supraviețuit pe înghețata și pentru că aceasta este depozitată la o temperatură scăzută, dar și pentru că are în componența ei grăsimi. 

Citeste si: Două gorile, infectate cu COVID-19. Cazul este unic în lume!

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce altă boală face ravagii în această iarnă. Este un ucigaş tăcut!

Lovitură pentru toți consumatorii de energie: vor trebui să achite o taxă suplimentară, pe lângă factura la energie

Ce altă boală face ravagii în această iarnă. Este un ucigaş tăcut!

Carantină directă pentru români, din 12 februarie. Unde se aplică măsura?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies