Atenţionare MAE pentru românii care călătoresc în Grecia. Autorităţile locale au emis o avertizare de incendiu

,

MAE a emis o avertizare de călătorie în Grecia, din cauza incendiilor. Iată zonele care se află sub atenționare de călătorie!


In articol:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis luni, 4 iulie, o atenționare de călătorie pentru Grecia, unde există pericol de producere a unor incendii de vegetație în mai multe regiuni.

Citeste si: „Gura de Rai”, una dintre cele mai frumoase locuri din România. Locul este învăluit într-un aer paranormal

MAE a emis o avertizare de călătorie în Grecia, din cauza incendiilor

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia, în intervalul 5-7 iunie 2022, din cauza temperaturilor ridicate și a vântului puternic. 

„Autoritățile elene recomandă tuturor persoanelor să manifeste o atenție sporită și să evite orice activitate în aer liber care poate provoca, din neglijență, un incendiu (ex. Arderea/curățarea resturilor de vegetație uscată, utilizarea de mașini/dispozitive care provoacă scântei, folosirea grătarelor în aer liber, afumatul stupilor, aruncarea țigărilor aprinse, curățarea/arderea vegetației de pe loturile agricole- interzisă de altfel în acest sezon etc.). În caz de incendiu, cetățenii sunt rugați să anunțe imediat pompierii, la numărul de telefon 199.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în R. Elenă, în eventualitatea izbucnirii unui incendiu în zona în care se află, să urmeze întocmai instrucțiunile autorităților competente (poliție, pompieri etc.).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 și ale Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.", a transmis  MAE.

Citeste si: Gazele ar putea fi distribuite cu „porția”. Rusia pedepsește țările care condamnă războiul din Ucraina

Zonele din Grecia care se află sub atenționare de călătorie

Autoritățile din Grecia au precizat că există pericol iminent de producere a incendiilor de vegetație în următoarele regiuni:

 

  • insulele din nordul şi estul Marii Egee (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria);
  • regiunile Attica, Grecia Centrală (Viotia, insula Evia),
  • peninsula Peloponez (Corint, Argolida, Lakonia, Arkadia, Mesinia)
  • Grecia de Vest (Ilia, Ahaia).

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Bilanț coronavirus vineri, 19 august 2022. Mai mulți pacienți la terapie intensivă. Câte cazuri noi au fost raportate

Ciolacu a spus, ANRE s-a executat: Campanie publicitară împotriva 'țeparilor' din domeniul energetic

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Sfânta Maria 2022. Este sau nu zi liberă pe 8 septembrie, de ziua Sfintei Maria Mică

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies