Atac cumplit în Franța! Un bărbat a înjunghiat cel puțin patru copii și un adult într-un parc

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 08 mar 2024, 05:15

Un bărbat a înjunghiat cel puțin patru copii și un adult într-un parc

Sursa: France 3 Alpes

Joi dimineață a avut loc un atac cumplit într-un parc din Franța. Mai mulți copii au fost înjunghiați.

Președintelui francez Emmanuel Macron a declarat că „națiunea, este în stare de șoc”, după atacul halucinant petrecut într-un parc din Annecy, un orășel alpin din sud-estul Franței.

Citește și: „De aici vie nu mai ieși!”. Primele declarații ale femeii bătute de șeful ei, cu coada unui topor, deoarece voia sa demisioneze. Bărbatul din Mehedinți a mai avut probleme cu legea

Atac cumplit în Franța! Un bărbat a înjunghiat cel puțin patru copii și un adult într-un parc

Agresorul este un bărbat de origine siriană cu statut de refugiat în Suedia. Acesta a înjunghiat cel puțin 4 copii mici, unul dintre ei având până în 2 ani, și doi adulți.

Copiii se aflau într-un parc din orașul Annecy, care este aproape de granița cu Elveția și Italia.

Cei mici erau la plimbare alături de adulții care îi supravegheau.

Citește și: Povestea dramatică a unui copil de 13 ani din Dâmbovița. Adolescentul a fost bătut și dat afară din casă noaptea de concubinul mamei

Martorii au mărturisit că în dimineața zilei de joi, 8 iunie, mai exact în jurul orei 9:45, un individ înarmat cu un cuțit a apărut brusc și a început să-i lovească pe cei din jur.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

După atac, bărbatul a fugit și a lovit un vârstnic care se plimba prin parc.

Atunci au intervenit polițiștii care l-au împușcat în picioare și l-au imobilizat. Victimele sunt în stare critică la spital. 

Localnic:   „Locuiesc aici de 6 ani și copiii mei învață la școala Quai Jules, lângă lac, la 500 de metri de aici, unde a avut loc atacul. Suntem într-o panică totală. Am trecut prin două ore groaznice, fără nicio veste. Știu acum că ai mei sunt în siguranță.

Dar astăzi întreaga noastră viață a fost dată peste cap. De acum există "înainte" și "după". Simt un nod în stomac la gândul că copiii noștri nu vor mai trăi în liniște aici”.

Reporter:   Puteau fi copiii tăi?

Localnic:   „S-a întâmplat în fața copiilor mei. Era o excursie școlară, fiica mea era... Este haos!”

Președinta Adunării Naționale, Yaël Braun-Pivet, a cerut un moment de reculegere în parlament: „Există câțiva copii foarte mici care se află în stare critică și vă invit să ținem un minut de liniște pentru ei, pentru familiile lor”.

Elisabeth Borne, premierul francez:  „Astăzi, întreaga țară este în stare șocată. Gândurile mele se îndreaptă în primul rând către părinții și copiii care se află încă în stare gravă, precum și către adulții care au fost de asemenea răniți”.

Citește și: Modul macabru în care o fetiță de 12 ani din București și-a găsit sfârșitul! Victima a fost găsită într-un sac de plastic, în lada patului

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!