Rețetă paste cu somon afumat. Nu
Citește și: Negresă clasică, dar rafinată- rețetă de prăjitură rapidă cu ciocolată
Rețetă paste cu somon afumat
Paste cu somon afumat. Spaghetti, penne, tagliatelle, linguine sau farfalle, cu sos roșu sau cu sos alb, cu legume, cu carne, cu pește sau cu fructe de mare, pastele sunt nelipsite din orice bucătărie.
Fiecare are cel puțin un fel de paste preferat, pe care-l prepară, de cele mai multe ori, cu ingredientele care-i sunt la îndemână. Pentru că suntem adepții rețetelor gustoase, dar deloc complicate, vă propunem o rețetă de paste cu somon afumat, delicioasă și inedită în același timp pe care trebuie neapărat să o încercați!Citește și: Salată de vinete fără maioneză. Cea mai gustoasă rețetă turcească
Paste cu somon afumat. Ingrediente
Pentru rețeta de paste cu somon afumat aveți nevoie de următoarele ingrediente (o parte dintre ele le-ați intuit deja):
Citește și: Deea Maxer a luat ambii copii la ea acasă! Imagini emoționante, după divorț
- 750 g spaghetti sau orice alt tip de paste pe care-l doriți
- 3 pachete somon afumat a cate 140 g fiecare
- 1 kg rosii cherry
- 2 pachete parmezan a cate 200g
- 2 cutii smantana lichida de gatit 20%
- o legatura patrunjel
- 6 catei usturoi
- 3 linguri ulei masline
Mod de preparare paste cu somon afumat
Într-o tigaie mare, încinsă, punem 3 caței de usturoi zdrobiți si peștele pe care-l mărunțim în prealabil. Se călesc la foc mic până când peștele își schimbă culoarea (aproximativ 3-5minute).
Se adaugă roșiile și restul de usturoi pisat și se lasă 7-10 minute la foc mediu amestecând încontinuu. După ce roșiile par pătrunse se adaugă smântâna și se mai lasă încă 3-5 minute.
În același timp se pun pastele la fiert în apă cu sare. Pastele se lasă la fiert conform specificațiilor de pe pachet (8-9 minute), adăugându-le și măsurând timpul după ce a fiert apa. O regulă importantă atunci când fierbeți pastele: nu lăsați mai mult decât timpul indicat pe pachet!
După ce pastele au fiert, scurgeți apa și puneți-le în tigaia în care pregătiți sosul.
Amestecați pastele cu sosul, adăugând parmezanul și patrunjelul. Păstrati cam un sfert din cantitatea de parmezan pentru a adăuga la final, peste paste în farfurie. Țineți încă 2-3 minute pe foc amestecând continuu. La final, peste pastele cu somon afumat, presărați piper negru măcinat și busuioc proaspăt tocat.
Poftă bună!
Sursă: dieta.romedic.ro