Așa se fac cele mai delicioase paste cu somon afumat! O rețetă inedită pe care trebuie să o încerci la tine acasă

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 01 nov 2023, 08:05

Rețetă simplă și delicioasă de paste cu somon afumat

Sursa: freepik.com

Paste cu somon afumat, rețetă simplă și delicioasă pe care trebuie neapărat să o încerci!

Rețetă paste cu somon afumat. Nu trebuie să fii un expert în bucătărie pentru a te putea bucura de o porție delicioasă de paste cu somon afumat. Rețeta pe care ți-o propunem este ușor de preparat și poți folosi pastele tale preferate. Spaghetti, penne, tagliatelle, linguine sau farfalle, integrale, din grâu dur sau chiar și din hrișcă, oricare dintre ele se potrivesc de minune cu somonul afumat din rețeta de mai jos. 

Citește și: Negresă clasică, dar rafinată- rețetă de prăjitură rapidă cu ciocolată

Rețetă paste cu somon afumat 

Paste cu somon afumat. Spaghetti, penne, tagliatelle, linguine sau farfalle, cu sos roșu sau cu sos alb, cu legume, cu carne, cu pește sau cu fructe de mare, pastele sunt nelipsite din orice bucătărie.

Fiecare are cel puțin un fel de paste preferat, pe care-l prepară, de cele mai multe ori, cu ingredientele care-i sunt la îndemână. Pentru că suntem adepții rețetelor gustoase, dar deloc complicate, vă propunem o rețetă de paste cu somon afumat, delicioasă și inedită în același timp pe care trebuie neapărat să o încercați! 

Citește și: Salată de vinete fără maioneză. Cea mai gustoasă rețetă turcească

Paste cu somon afumat. Ingrediente 

Pentru rețeta de paste cu somon afumat aveți nevoie de următoarele ingrediente (o parte dintre ele le-ați intuit deja): 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

- 750 g spaghetti sau orice alt tip de paste pe care-l doriți
- 3 pachete somon afumat a cate 140 g fiecare
- 1 kg rosii cherry
- 2 pachete parmezan a cate 200g
- 2 cutii smantana lichida de gatit 20%
- o legatura patrunjel


- 6 catei usturoi
- 3 linguri ulei masline 

Mod de preparare paste cu somon afumat 

Într-o tigaie mare, încinsă, punem 3 caței de usturoi zdrobiți si peștele pe care-l mărunțim în prealabil. Se călesc la foc mic până când peștele își schimbă culoarea (aproximativ 3-5minute).
Se adaugă roșiile și restul de usturoi pisat și se lasă 7-10 minute la foc mediu amestecând încontinuu.

După ce roșiile par pătrunse se adaugă smântâna și se mai lasă încă  3-5 minute.

În același timp se pun pastele la fiert în apă cu sare. Pastele se lasă la fiert conform specificațiilor de pe pachet (8-9 minute), adăugându-le și măsurând timpul după ce a fiert apa. O regulă importantă atunci când fierbeți pastele: nu lăsați mai mult decât timpul indicat pe pachet! 
După ce pastele au fiert, scurgeți apa și puneți-le în tigaia în care pregătiți sosul. 


Amestecați pastele cu sosul, adăugând parmezanul și patrunjelul. Păstrati cam un sfert din cantitatea de parmezan pentru a adăuga la final, peste paste în farfurie. Țineți încă 2-3 minute pe foc amestecând continuu. La final, peste pastele cu somon afumat, presărați piper negru măcinat și busuioc proaspăt tocat. 

Poftă bună! 

Sursă: dieta.romedic.ro