Anunțul momentului! Comisia Europenă vrea să limiteze plățile cu bani cash

,
plati cu bani cash
Comisia Europeana ar putea impune limitarea platilor cu bani cash

Comisia Europeană doreşte să plafoneze plata în numerar în statele membre UE la 10 mii de euro, pentru a preveni spălarea de bani.


In articol:

Comisia Europeană  a propus o măsură controversată. Reprezentanții europeni intenționează să limiteze cumpărăturile cu bani cash ar putea fi limitate. Ca măsură pentru descuComisia Europeană doreşte să plafoneze la 10 mii de euro cumpărăturile cu plata în numerar în toată Uniunea Europeană.

Comisia Europeană ar putea limita cumpărăturile cu bani cash

Măsură ar putea fi introdusă într-un pachet cu noi iniţiative împotriva spălării de capitaluri, pe care Comisia Europeană îl va prezenta în luna iulie. Cea mai mare parte a câştigurilor provenite din activităţi infracţionale sunt în numerar, iar capitalul este apoi investit în proprietăţi sau bunuri de valoare mare pentru a disimula originea ilegală a banilor.

Este motivul pentru care normele europene în vigoare împotriva spălării de bani se aplică deja operatorilor care fac sau primesc plăţi de peste 10.000 de euro. Bruxellesul vrea să stabilească însă o regulă generală în Uniunea Europeană care să impună o limită maximă de 10.000 de euro pentru plăţile în numerar.  Va fi creată şi o nouă instituţie europeană ce va avea în atribuţii lupta împotriva spălării de bani şi actualizarea sau armonizarea normelor în această privinţă.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Comisia Europeană a prezentat propunerea pentru certificatul digital de vaccinare. Adeverința electronică verde va deservi la libera circulație în UE

Comisarul McGuinness a subliniat că cea mai mare parte a câştigurilor provenite din activităţi infracţionale sunt în numerar, care apoi este investit în proprietăţi sau bunuri de valoare pentru a disimula originea ilegală a banilor, motiv pentru care normele europene în vigoare împotriva spălării de bani se aplică deja operatorilor care fac sau primesc plăţi de peste 10.000

de euro.

Însă aceste reguli „nu funcţionează bine”, astfel că Bruxellesul studiază „stabilirea în întreaga UE a unei limite maxime de 10.000 de euro pentru plăţile în numerar”, deşi unele statele membre au plafoane chiar sub această sumă, a explicat comisarul european.

Citeste si: Oficial! Certificatul european de vaccinare a intrat în etapa testelor tehnice. Cum va arăta și de unde se va putea procura documentul

Un plafon de 10.000

de euro, a argumentat McGuinness, este „suficient de înalt pentru a nu pune sub semnul întrebării euro ca monedă de schimb legală şi nici nu va afecta incluziunea financiară”, iar în acelaşi timp este „suficient de redus pentru a face mai dificil pentru delincvenţi să spele mari sume în numerar”,  conform romaniatv.net.

Citeste si: Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, anunta concedieri! "Companiile de stat din România sunt o gaură neagra"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vești bune pentru acești români! Vor primi indemnizații lunare. Când și în ce condiții se acordă banii

Scandal URIAȘ pe tema numirii șefilor TVR și Radioului Public: coaliția a găsit artificiul pentru a scăpa de CCR

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Oficial! Certificatul european de vaccinare a intrat în etapa testelor tehnice. Cum va arăta și de unde se va putea procura documentul

Tara din Uniunea Europeana care va introduce propriul pasaport de vaccinare pentru turisti! Iata cand va intra in vigoare!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies