Anunț oficial pentru pensionari! Milioane de români vor fi afectați!

,

În luna martie fondurile de pensii private Pilon II au înregistrând o creștere de 5 miliarde de lei, comparativ cu începutul anului.


In articol:

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că fondurile de pensii private Pilon II au înregistrat active totale de 80,2 miliarde lei în luna martie a acestui an. Astfel, suma totală a cresucut cu 5 miliarde de lei față de începutul anului.

Fondurile de pensii private au depășit 80 miliarde de lei

Activele fondurilor de  pensii private Pilon II au atins, valoarea de 80,2 miliarde lei, depășind, pentru prima dată, pragul de 80 de miliarde de lei.

Potrivit datelor ASF publicate luni, 19 aprilie, fondurile de pensii private Pilon II au avut o creştere de 33%, sau 20 de miliarde de lei, faţă de luna martie a anului trecut.

Evoluţia poate fi justificată de revenirea unor cotaţii din portofoliul fondurilor de pensii Pilon II, susținută şi de viramentele trimise de salariaţii români, cu o valoare medie de aproximativ 750 de miliarde de lei.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a arătat că activele fondurilor de pensii private Pilon II s-au majorat cu 3 miliarde de lei faţă de luna februarie. 

Cum decurge recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii a asigurat că angajații din casele de pensii continuă efortul de recalculare al pensiilor. 

„Determinarea colegilor din casele de pensii din România de a menține ritmul evaluării dosarelor este o dovadă de implicare pe care o primesc, din fericire, în cele mai multe locuri din țară.

Toți cei implicați știu deja că lucrăm la o serie de măsuri care să permită continuarea accelerată a acestei activități în perioada următoare prin suplimentarea de personal (pe perioadă determinată) și stimulente pentru cei care și-au dublat practic activitatea.

Citeste si: O nouă pensie în România! Ce români ar putea să o primească

Am comunicat astăzi colegilor din Casa de Pensii Sibiu intenția noastră de a finaliza actul normativ referitor la recrutarea de personal și acordarea de stimulente în cel mai scurt timp posibil.

În felul acesta pregătim cadrul legal pentru absorbția banilor din PNRR pentru reforma sistemului de pensii, reformă care pe lângă recalculare, digitalizare și dotare cu echipamente cuprinde și această componentă de sprijin pentru structurile actuale implicate în acest proces fără precedent”, a menționat Raluca Turcan pe

pagina sa oficială de pe o platformă de socializare.

Citeste si: Pensii 2021. Raluca Turcan spulberă speranțele, nu mai cresc pensiile: "S-au vândut iluzii pentru 5 milioane de oameni"

 

Citește-ne pe
Citește și:

O nouă pensie în România! Ce români ar putea să o primească

Situație FĂRĂ PRECEDENT - Biden și Putin nu vor ieși într-o conferință de presă comună

Un nou dezastru în familia Clejanilor. Dupa scandalul provocat de Fulgy, acum au o problema si mai mare

Anunț important! Aceste pensii vor fi desființate! Cine va avea de suferit

Anunț oficial despre pensii! Ce se va întâmpla cu pensiile mici după recalculare? Ministrul Muncii: „În maxim un an și jumătate...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies